Koen Breemersch ‘acting CEO’ bij NxtPort

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Koen Breemersch
Koen Breemersch © Port of Antwerp

Port of Antwerp stelt Koen Breemersch aan als ‘acting CEO’ van NxtPort. In die rol zal Breemersch in de komende drie jaar een toekomstvisie uittekenen voor het dataplatform. Huidig CEO ad interim Pascale Pasmans wordt Enterprise Portfolio Manager.

Met de aanstelling Van Breemersch als de facto CEO van haar dochteronderneming NxtPort, maakt Port of Antwerp duidelijk dat het dataplatform een nieuwe fase van zijn bestaan ingaat. De pioniersjaren zijn achter de rug, de komende jaren staan in het teken van de verdere uitbouw. “De tijd is gekomen om een geïntegreerd toekomstpad uit te tekenen. Met Koen Breemersch brengt het Havenbedrijf heel wat expertise aan boord rond het ontwikkelen en vermarkten van digitale platformen. Hiermee kan een visie voor de komende drie jaar worden bepaald, zowel vanuit technisch als commercieel perspectief. Eind 2020 werd ook al de internationalisering van NxtPort aangekondigd via een joint venture ondersteund door Vopak Ventures”, meldt Port of Antwerp vanochtend. 

Verder digitaliseren 

In een volgende fase wil NxtPort werk maken van de digitalisering van spoor en douane. In de afgelopen jaren werden producten als Bulkchain en Certified Pick-Up (CPu) ingevoerd. De samenwerking met Port+ resulteerde in de applicatie Qronoport.

Koen Van Breemersch neemt de fakkel over van Pascale Pasmans, momenteel tijdelijke CEO van NxtPort. Zij krijgt een nieuwe rol  binnen het Havenbedrijf als Enterprise Portfolio Manager, waar zij aan het hoofd zal staan van het team dat de projectportfolio en de strategische agenda van het Havenbedrijf bewaakt. 

Michiel Leen