Flowsrookie Arno Colla operational controller bij Antwerpse MPET  

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Flows Rookie 2020: Arno Colla (MPET) met juryvoorzitster Carole Lamarque
Flows Rookie 2020: Arno Colla (MPET) met juryvoorzitster Carole Lamarque © Peter Duerinck

Arno Colla, winnaar van de Flows Rookie of the Year 2020, groeit door naar de functie van operational controller bij terminaluitbater MPET. “De vraag naar data wordt steeds groter.”  

In de zoektocht naar efficiëntie op de drukbevraagde Antwerpse containerterminals, wordt de rol van data steeds groter. Arno Colla kan ervan meespreken. De Flows Rookie of the Year 2020 groeit door van junior operational controller naar operational controller binnen een team dat wordt uitgebreid. Hun taak: aan de slag gaan met relevante data om efficiëntie te verhogen.

“Een kleine winst kan een groot eindresultaat geven”, weet Arno. “Daartoe moet je wel grote hoeveelheden data bundelen en overzichtelijk maken. Data over het traject dat de container op de kade aflegt, zijn bijvoorbeeld erg waardevol: hoelang blijft de container op de kade staan, hoe vlot raakt hij gelost of geladen?” 

Kwaliteit bewaken 

“De kwaliteit van de data bewaken blijft zeer belangrijk”, vervolgt Arno. “Het proces wordt beïnvloed door een groot aantal verschillende factoren. Correlaties zijn niet meteen duidelijk en vergen een grondig onderzoek.”  

Hoe bevalt intussen de titel van Rookie? “Het was een hele ervaring om die titel in de wacht te slepen en ik word er nog regelmatig op aangesproken”, besluit Arno. 

Michiel Leen