BASF, DEME en Hytrucks finalisten Sustainability Awards (+video)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Derde editie Sustainability Awards
Derde editie Sustainability Awards © Port of Antwerp

Havenbedrijf Antwerpen maakt de drie finalisten bekend voor zijn derde Sustainability Awards. Uit vijftien genomineerden blijven BASF, DEME en Hytrucks over. De focus van de awards ligt dit jaar op welzijn en gezondheid.

Liefst vijftien projecten dienden zich aan om kans te maken op de derde Sustainability Award van het Havenbedrijf Antwerpen, MLSO en Alfaport Voka. Daaruit selecteerde de jury drie finalisten. Het publiek kan vanaf nu tot en met 25 mei stemmen op zijn favoriete project. 

BASF dingt mee naar de hoofdprijs met het project B-Fit@BASF, waarin coaching in voeding, beweging en mentaal welzijn voorop staan. BASF was ook genomineerd bij de voorgaande editie van de Sustainability Awards, toen met een project rond energierecuperatie.

DEME lanceerde in maart 2020 een preventief coachingprogramma waarmee het werknemers weerbaar en veerkrachtig maakt tegen de uitdagingen van de COVID-19-crisis. Psychosociaal advies, voedingstips en sportcompetities met collega’s worden ondergebracht in één app. De medewerkers van DEME wandelden al 140.000 kilometer bij elkaar onder impuls van dit programma. 

Hytrucks werkt dan weer aan een netwerk van 300 waterstoftrucks en 6 waterstoftankstations in en rond de haven van Antwerpen. HyTrucks is een samenwerking van Air Liquide, Colruyt Group en Port of Antwerp. Hytrucks roept ook andere bedrijven uit de Antwerpse havencommunity op om deel uit te maken van het project. 

Michiel Leen