Van chauffeur naar planner bij GTS: “Alleen file bij koffieapparaat”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Kevin Vreys
Kevin Vreys © GTS

Kevin Vreys maakt de overstap van de stuurcabine naar de planningsafdeling bij GTS. Met een flinke dosis plantrekkerij en kennis van de realiteit op de weg stuurt hij vandaag de planning voor de Benelux bij het Limburgse transportbedrijf.

Na acht jaar als vrachtwagenchauffeur bij GTS maakte Kevin Vreys (38) de overstap naar de planningsafdeling van het bedrijf. Anno 2021 overziet hij de transport- en shuntingplanning voor de hele Benelux en stuurt hij dagelijks 56 medewerkers de baan op. Met dank aan een flinke dosis plantrekkerij.  

Na aan het hart

“Ik begon tien jaar geleden als chauffeur met rijbewijs C voor wat toen nog TDS heette”, blikt Kevin terug. “Later haalde ik mijn CE-rijbewijs. Ik heb jarenlang met plezier gereden, maar in 2018 heb ik de overstap gemaakt naar de planningsafdeling. Het feit dat ik tweetalig ben opgevoed, kwam me op de baan én in deze functie goed van pas.”  

Kevin heeft een bijzondere band met GTS. “Mijn stiefvader werkte al voor dit bedrijf. Ik heb GTS in de afgelopen jaren zien evolueren en groeien. Het bedrijf ligt me na aan het hart.” 

Hectisch

Van de weg naar het bureau is een hele overgang. “Het was even aanpassen, natuurlijk. In een hectische context als transport is het niet evident om je in te werken. Maar ik had het snel in de vingers, ook omdat ik de collega’s en de chauffeurs ken. Ik ben gelukkig altijd een plantrekker geweest. Bovendien hou ik wel van een uitdaging in een job. De zaken gaan goed en we zoeken nog uitbreiding voor ons Beneluxteam. Op die manier breng ik minder tijd door achter het planbord en kan ik de klanten bevragen over hun noden en wensen. Die binding met de klanten heb ik hoog zitten. Als de klanten ontevreden zijn, heb je binnenkort geen vracht meer te vervoeren, zo simpel is het.”  

Mooiste beroep 

Mist hij dan nooit de weg? “Als ik de chauffeurs soms bezig hoor in hun specifieke jargon, dan kriebelt het wel. Vrachtwagenchauffeur blijft een van de mooiste beroepen ter wereld. Het is een onderschatte stiel. Ik had na een aantal jaren op de weg wel het gevoel dat ik wat meer in mijn mars had. Maar voor beide functies heb je een passie nodig. Het is best hectisch.” 

Ontspanning vindt Kevin in de muziek en het kweken van sierkippen. Over woon-werkverkeer heeft hij niet te klagen. “Ik woon op 1,1 kilometer van het kantoor. De enige file die ik in deze job tegenkom, is die bij de koffiemachine.” (lacht)  

Michiel Leen