Duidelijkheid over planning nu VK overgangsperiode niet wil verlengen

Nieuws, Mensen
Melanie De Vrieze

Brits minister en brexitonderhandelaar Michael Grove liet vrijdag op Twitter weten dat het Verenigd Koninkrijk de overgangsperiode niet wil verlengen. Het Verenigd Koninkrijk zal dit ook niet aanvaarden wanneer de Europese Unie dit wil voorstellen. Er komt wel een driestappenplan. Vanaf 1 januari 2021 gaan de grenscontroles voor de ‘controlled goods’, zoals alcohol en tabak, onmiddellijk in voege. Voor ‘standard goods’, van kleding tot elektronica, hebben bedrijven zes maanden de tijd om douaneverklaringen in te dienen en eventuele heffingen te betalen. Vanaf april wordt dit verruimd naar voormeldingen voor alle goederen van dierlijke oorsprong. Vanaf juli 2021 zullen ze voor alle goederen aangifte moeten doen op de plaats van invoer en de desbetreffende tarieven betalen. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Duidelijkheid over planning nu VK overgangsperiode niet wil verlengen – Flows

Duidelijkheid over planning nu VK overgangsperiode niet wil verlengen

Nieuws, Mensen
Melanie De Vrieze

Brits minister en brexitonderhandelaar Michael Grove liet vrijdag op Twitter weten dat het Verenigd Koninkrijk de overgangsperiode niet wil verlengen. Het Verenigd Koninkrijk zal dit ook niet aanvaarden wanneer de Europese Unie dit wil voorstellen. Er komt wel een driestappenplan. Vanaf 1 januari 2021 gaan de grenscontroles voor de ‘controlled goods’, zoals alcohol en tabak, onmiddellijk in voege. Voor ‘standard goods’, van kleding tot elektronica, hebben bedrijven zes maanden de tijd om douaneverklaringen in te dienen en eventuele heffingen te betalen. Vanaf april wordt dit verruimd naar voormeldingen voor alle goederen van dierlijke oorsprong. Vanaf juli 2021 zullen ze voor alle goederen aangifte moeten doen op de plaats van invoer en de desbetreffende tarieven betalen. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login