Helft ‘Europese coke’ bestemd voor Antwerpen

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Uit het jaarverslag van het Container Control Programme blijkt dat bij controles in verschillende bekende ‘bronlanden’ voor cocaïne een totaal van 77 ton cocaïne werd onderschept. Daarvan is volgens Bob Van den Berghe, de topman van het programma, 63 ton bestemd voor Europa, waarvan 31 ton bestemd voor Antwerpen. Volgens hem springen nog andere vangsten met bestemming België in het oog. “Er was ook de inbeslagname van 855 kg cocaïne in Suriname, bestemd voor de haven van Zeebrugge.” Overigens blijkt uit de bevindingen van het Container Control Programme dat niet alleen Antwerpen zich zorgen moet maken over de drugsimport. Tweede op de lijst wat betreft import cocaïne, is Rotterdam. Maar ook Hamburg, Valencia en  Le Havre zijn belangrijke invoerhavens in Europa”, weet Van den Berghe. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Helft ‘Europese coke’ bestemd voor Antwerpen – Flows

Helft ‘Europese coke’ bestemd voor Antwerpen

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Uit het jaarverslag van het Container Control Programme blijkt dat bij controles in verschillende bekende ‘bronlanden’ voor cocaïne een totaal van 77 ton cocaïne werd onderschept. Daarvan is volgens Bob Van den Berghe, de topman van het programma, 63 ton bestemd voor Europa, waarvan 31 ton bestemd voor Antwerpen. Volgens hem springen nog andere vangsten met bestemming België in het oog. “Er was ook de inbeslagname van 855 kg cocaïne in Suriname, bestemd voor de haven van Zeebrugge.” Overigens blijkt uit de bevindingen van het Container Control Programme dat niet alleen Antwerpen zich zorgen moet maken over de drugsimport. Tweede op de lijst wat betreft import cocaïne, is Rotterdam. Maar ook Hamburg, Valencia en  Le Havre zijn belangrijke invoerhavens in Europa”, weet Van den Berghe. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login