Annick De Ridder: “Sommige steden maken geld, andere geven het uit”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

“Er zijn steden waar geld wordt gemaakt en andere waar het vervolgens wordt uitgegeven.” Het moet de scherpste quote zijn die dinsdagavond viel op de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van Alfaport Voka, Cepa en het Havenbedrijf Antwerpen. Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA) riep ‘Brussel’ op om voor een ondernemersvriendelijk klimaat te zorgen, wars van regels en fiscale druk. Geruggensteund door de zevende recordjaarcijfers op rij zette De Ridder de rol van de haven als economische motor van het land stevig in de verf. De Ridder zet een beeld neer van de haven als community, met het Havenbedrijf als community builder. Een haven die gaat voor duurzaamheid, ook al denkt het publiek daar anders over. Tevens bedankte ze de andere spreker van de avond, Vlaams minister-president Jan Jambon, voor het mooie ‘kerstcadeau’: het voorkeursbelsuit van de Vlaamse regering in het dossier van de extra containercapaciteit Antwerpen (ECA).

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Annick De Ridder: “Sommige steden maken geld, andere geven het uit” – Flows

Annick De Ridder: “Sommige steden maken geld, andere geven het uit”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

“Er zijn steden waar geld wordt gemaakt en andere waar het vervolgens wordt uitgegeven.” Het moet de scherpste quote zijn die dinsdagavond viel op de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van Alfaport Voka, Cepa en het Havenbedrijf Antwerpen. Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA) riep ‘Brussel’ op om voor een ondernemersvriendelijk klimaat te zorgen, wars van regels en fiscale druk. Geruggensteund door de zevende recordjaarcijfers op rij zette De Ridder de rol van de haven als economische motor van het land stevig in de verf. De Ridder zet een beeld neer van de haven als community, met het Havenbedrijf als community builder. Een haven die gaat voor duurzaamheid, ook al denkt het publiek daar anders over. Tevens bedankte ze de andere spreker van de avond, Vlaams minister-president Jan Jambon, voor het mooie ‘kerstcadeau’: het voorkeursbelsuit van de Vlaamse regering in het dossier van de extra containercapaciteit Antwerpen (ECA).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login