Sluizen Albertkanaal vanaf 1 januari ook op zondag operationeel

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

De zondagopening werd deze namiddag aangekondigd in aanwezigheid van Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters. De sterke groei van de containerbinnenvaart en de 24/7 economie langs het Albertkanaal maakten dat het aantal aanvragen voor sluisbediening op zon- en feestdagen de voorbije jaren sterk toenamen. De sluizen op het Albertkanaal worden normaal bediend van zondagavond 22.00 uur tot zaterdag 22.00 uur. Op aanvraag kunnen binnenschippers nu ook al een schutting krijgen op zon- en feesdagen. Vanaf 1 januari hoeft dat niet meer en zijn de sluizen op het Albertkanaal 24/7 operationeel. In totaal gaat het om zes sluizen, in Wijnegem, Olen, Kwaadmechelen, Hasselt, Diepenbeek en Genk. “Op die manier draagt de binnenvaart bij aan de oplossing van de verkeerscongestie in Vlaanderen en anticipeert De Vlaamse Waterweg op de nakende grootschalige werken in de Antwerpse regio”, zei de minister.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Sluizen Albertkanaal vanaf 1 januari ook op zondag operationeel – Flows

Sluizen Albertkanaal vanaf 1 januari ook op zondag operationeel

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

De zondagopening werd deze namiddag aangekondigd in aanwezigheid van Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters. De sterke groei van de containerbinnenvaart en de 24/7 economie langs het Albertkanaal maakten dat het aantal aanvragen voor sluisbediening op zon- en feestdagen de voorbije jaren sterk toenamen. De sluizen op het Albertkanaal worden normaal bediend van zondagavond 22.00 uur tot zaterdag 22.00 uur. Op aanvraag kunnen binnenschippers nu ook al een schutting krijgen op zon- en feesdagen. Vanaf 1 januari hoeft dat niet meer en zijn de sluizen op het Albertkanaal 24/7 operationeel. In totaal gaat het om zes sluizen, in Wijnegem, Olen, Kwaadmechelen, Hasselt, Diepenbeek en Genk. “Op die manier draagt de binnenvaart bij aan de oplossing van de verkeerscongestie in Vlaanderen en anticipeert De Vlaamse Waterweg op de nakende grootschalige werken in de Antwerpse regio”, zei de minister.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login