Scania helpt jonge transporteur weer op weg na total loss

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Olivier Noll begon in februari 2019 met een eigen transportbedrijf. Al na enkele dagen raakte Noll met zijn Scania S500 betrokken bij een ongeval, waardoor de vrachtwagen onherstelbaar beschadigd raakte. Einde oefening? Toch niet: de verzekeringsdienst Scania Insurance kwam tussenbeide en zorgde voor een oplossing. “Scania leverde me in een eerste fase een huurtrekker om me uit de nood te helpen. Daarna vond ik een occasie-Scania in Nederland en uiteindelijk heb ik een nieuwe Scania, een S580 V8 ditmaal, gekocht”, zegt Olivier Noll. 

Zwaar transport

Overigens is Noll niet écht een nieuwkomer in het transport. Hij werkte jarenlang als vrachtwagenchauffeur, begon dan een landbouwbedrijf en besloot begin dit jaar zijn passie voor vrachtwagens te botvieren in een eigen bedrijf. Ook zijn zoon stapte in de zaak. ‘Olivier Noll et fils’ specialiseert zich in zware bulktransporten en zware metalen in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. De tweedehands-Scania werd na de aankoop van de nieuwe vrachtwagen behouden. Zoals wel meer vrachtrijders heeft Noll een boontje voor het Scandinavische merk. “Toen ik met transport begon, wou ik al een Scania omdat ik altijd al een voorliefde had voor die vrachtwagen. Dit ongeluk heeft mijn passie voor deze voertuigen alleen maar versterkt”, onderstreept hij. 

Noll is ook het bedrijf Scantec Amel erkentelijk. Het waren per slot van rekening hun verkopers die hem de verzekering aanraadden die uiteindelijk de doorstart van zijn bedrijf mogelijk maakte. 

Michiel Leen