Chemie en havencommunity in hogere versnelling tegen plasticvervuiling

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Een recente zoekactie naar de plastic ‘keutels’ door de actiegroep Antwerpen Schaligasvrij zette het probleem van de plasticvervuiling nog eens op scherp. Langs de oevers van de Schelde klitten op sommige plekken grote hoeveelheden plastic pellets bij elkaar. Een moeilijk op te ruimen vorm van vervuiling, ondanks opruimacties. Een nieuw actieplan moet voorkomen dat er nog plastic pellets verloren gaan tijdens de productie, de opslag, het transport of de verwerking. De partnerorganisaties in de Antwerpse haven waren twee jaar geleden pioniers in Europa met de opstart van het Operation Clean Sweep-programma. Daardoor zijn al heel wat inspanningen geleverd in het streven naar zero pellet loss. Met een uitgebreid actieplan willen de initiatiefnemers nu een versnelling hoger schakelen. Het plan heeft vijf pijlers:

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Chemie en havencommunity in hogere versnelling tegen plasticvervuiling – Flows

Chemie en havencommunity in hogere versnelling tegen plasticvervuiling

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Een recente zoekactie naar de plastic ‘keutels’ door de actiegroep Antwerpen Schaligasvrij zette het probleem van de plasticvervuiling nog eens op scherp. Langs de oevers van de Schelde klitten op sommige plekken grote hoeveelheden plastic pellets bij elkaar. Een moeilijk op te ruimen vorm van vervuiling, ondanks opruimacties. Een nieuw actieplan moet voorkomen dat er nog plastic pellets verloren gaan tijdens de productie, de opslag, het transport of de verwerking. De partnerorganisaties in de Antwerpse haven waren twee jaar geleden pioniers in Europa met de opstart van het Operation Clean Sweep-programma. Daardoor zijn al heel wat inspanningen geleverd in het streven naar zero pellet loss. Met een uitgebreid actieplan willen de initiatiefnemers nu een versnelling hoger schakelen. Het plan heeft vijf pijlers:

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login