Cargovliegtuig aan de grond na motorpech bij opstijgen in Oostende

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus

Dinsdagavond liep het op de internationale Luchthaven Oostende-Brugge fout met een vrachtvliegtuig van Antonov Airlines uit Oekraïne. De Antonov An-124-100 was die dag vanuit Larnaca (Cyprus) naar Leipzig en vervolgens Oostende gevlogen. Daar zou het ’s avonds vertrekken naar Mazar-i-Sharif International Airport in Afghanistan. “Maar terwijl de take-off al gestart was, kreeg de piloot op zijn dashboard de melding dat een ‘belangrijk stuk’ uit een van de vier motoren defect was”, bevestigt Vanessa Flamez, woordvoerster van de Luchthaven Oostende-Brugge. “Gelukkig gebeurde dit net voor het zogenaamde V1-moment. Dat is het punt wanneer het opstijgen niet meer onderbroken kan worden.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Cargovliegtuig aan de grond na motorpech bij opstijgen in Oostende – Flows

Cargovliegtuig aan de grond na motorpech bij opstijgen in Oostende

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus

Dinsdagavond liep het op de internationale Luchthaven Oostende-Brugge fout met een vrachtvliegtuig van Antonov Airlines uit Oekraïne. De Antonov An-124-100 was die dag vanuit Larnaca (Cyprus) naar Leipzig en vervolgens Oostende gevlogen. Daar zou het ’s avonds vertrekken naar Mazar-i-Sharif International Airport in Afghanistan. “Maar terwijl de take-off al gestart was, kreeg de piloot op zijn dashboard de melding dat een ‘belangrijk stuk’ uit een van de vier motoren defect was”, bevestigt Vanessa Flamez, woordvoerster van de Luchthaven Oostende-Brugge. “Gelukkig gebeurde dit net voor het zogenaamde V1-moment. Dat is het punt wanneer het opstijgen niet meer onderbroken kan worden.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login