Legendarische snackbar De Bus verhuist naar terrein Roosens (+ foto’s)

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De Bus is een begrip in de Waaslandhaven. Het snackrestaurant met zijn twee authentieke Londense dubbeldekkers in het interieur is een vast adres voor havenarbeiders en vrachtrijders, maar geniet ook daarbuiten een zekere faam. Afgelopen zomer begonnen evenwel berichten rond te zoemen dat De Bus moest verdwijnen. De veiligheidsrisico’s van de omliggende Seveso-bedrijven maken horeca-activiteiten op de huidige locatie aan de Kruipin onmogelijk. De zoektocht naar een nieuwe locatie nam enkele maanden in beslag. Deze maandagochtend kwam er een oplossing uit de bus: in samenspraak met Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) en Havenbedrijf Antwerpen werd een plek gevonden op de terreinen waar Transport Roosens nv een parking van 5.000 m2 aanlegt. Op de concessie aan de kruising van de Steenlandlaan en de Ketenislaan (Haven 1502) verrijst in de zomer van 2020 De Bus ‘nieuwe stijl’. Net op tijd voor het twintigjarige jubileum. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.