Hans Haverbeke (Havenbedrijf A’pen) ICT & Digital Coach of the Year

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Hans Haverbeke, head of Data & Analytics bij Havenbedrijf Antwerpen, zal een jaar lang het gezicht zijn van uitstekend peoplemanagement en uitmuntende coachingskills binnen IT, volgens organisator Amon. “Een rol die hem als gegoten zit”, zegt initiatiefnemer en juryvoorzitter Christophe VanDriessche van Amon.

Hans Haverbeke kon de juryleden het meest overtuigen, want “bij hem zien ze een uitstekende balans tussen alle skills die een goede coach nodig heeft: communicatievaardig mét oog voor de carrière van de teamleden, in combinatie met een duidelijke visie en strategie. Ook zijn bijzondere en doordachte manier om een team samen te stellen, springt in het oog.”

Genomineerd door team

Maar liefst 70 IT-teams uit heel Vlaanderen nomineerden hun coach voor de prijs. “We merken steeds sterker dat goed leiderschap dé sleutel is om IT-talenten aan boord te houden”, vertelt initiatiefnemer Christophe VanDriessche van Amon. “We willen met deze award de aandacht vestigen op het belang van goede coaching en talentontwikkeling binnen teams en organisaties. Dat grote spelers als Telenet, Carrefour, AE, Dela, UCB en KPMG hun naam aan de award wilden verbinden, zegt veel over de nood aan IT-talent vinden én houden,” vervolgt VanDriessche.

Eropuit voor 7.500 euro 

Haverbekes team is in de wolken met de award, en niet alleen omdat er 7.500 euro teambudget aan vasthangt. “Zijn zelfrelativering en gevoel voor humor, gecombineerd met peoplemanagement-skills en uiteraard een indrukwekkende inhoudelijke kennis, maken van Hans een heel fijne leidinggevende”, vertelde Haverbekes medewerkster Inge Lemmens aan de jury. Wat ze gaan doen met de prijs, dat weten ze nog niet precies. Vaststaat dat ze er met het hele team op uit zullen gaan buiten de vertrouwde haven. 

Michiel Leen