Onthaalteam Antwerpse Havenbedrijf letterlijk in nieuw jasje

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Je ziet ze niet vaak samen op dezelfde plek, het tienkoppige team van het Havenbedrijf dat bezoekers aan Havenhuis, MAS Havenpaviljoen en haven ontvangt en begeleidt. De vernieuwde huisstijl van het Havenbedrijf brengt met zich mee dat het team nieuwe Xandres-outfits ter beschikking krijgt. Reden genoeg voor een groepsfoto en een kennismaking met deze gezichten van het Havenhuis. Teamleader Lies Van Pelt neemt voor de gelegenheid even de telefoon over, zodat het team breeduit kan poseren: van links naar rechts zien we organisator hospitality Ann Vandenbroeke, Nancy Verschueren, Nadine Marissen, Lies Van Pelt, Sonja De Bie, Olivier Verhellen, Evelien Van Akeren, Michel Lory, Pascale Van Humbeeck en Marise Verlaak. 

Vier (of toch vijf?) talen 

Deze onthaalmedewerkers zijn geen gewone hosts of hostessen. Ze bemannen niet alleen de telefoon en de onthaalbalie, ze gaan ook mee op rondritten in de haven en zijn present bij alle evenementen die in het havenhuis worden georganiseerd. Naast Antwerps en Nederlands spreken de teamleden ook nog Frans, Engels en Duits. Een must, met zulk internationaal publiek.

Voor Sonja De Bie, die het team als laatste vervoegde in februari, is de afwisseling in de job de grootste troef. Na een carrière in de telecomsector was het tijd voor een job met wat meer interactie en sociaal contact.

Leerproces

De nieuwelingen worden zo snel mogelijk vertrouwd gemaakt met alle aspecten van de haven, een leerproces dat nog wordt versterkt doordat de functies roteren: ieder om beurt vat post achter de balie of helpt mee organiseren. “Zo flexibel als een rekkertje”, typeren ze het zelf, met een brede glimlach.

Voor wie het interesseert: het team zoekt nog een team coordinator hospitality.

Michiel Leen