Frédéric De Vreese van Montea naar spooroperator Lineas

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

De Vreese is licentiaat Rechten en behaalde een master in Management voor Overheidsorganisaties. In 2012 startte hij als commercieel manager bij North Sea Port om er vanaf 2016 hoofd Investeren en Trafiek te worden. In februari van dit jaar stapte hij over naar logistiek vastgoedontwikkelaar Montea als Portfolio Manager.

“Dat is niet geworden wat ik ervan verwacht of gehoopt had en ik heb daarom beslist om de stap naar Lineas te zetten”, zegt De Vreese. Hij kent de spooroperator van zijn periode bij North Sea Port. In de haven van Gent heeft hij onder meer meegewerkt aan de ontwikkeling van het Kluizendok.

Contacten havenbedrijven

Bij Lineas gaat hij aan de slag als sales development manager. “Mijn objectief is samen met de commerciële afdeling meer treinen te laten rijden en de groeiambities van het bedrijf mee waar te maken. Mijn focus zal vooral liggen op de contacten met de havens en havenbedrijven, maar ook met de terminals voor het presales-traject. Het gaat vooral om volumes die nog niet op het spoor zitten. Zo wil ik meewerken aan de modal shift”, besluit De Vreese.

Koen Heinen