Apzi-Voka en Karl Gheysen gaan uiteen met ‘no hard feelings’

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus

Vrijdag 9 augustus werd aan de raad van bestuur van Apzi-Voka meegedeeld dat na iets meer dan een jaar Karl Gheysen niet langer directeur is. “Zeebrugge en onze vereniging staan voor veel uitdagingen in een snel veranderende omgeving. Een optimaal werkend directiecomité en een optimaal werkende leiding zijn noodzakelijk om wat op ons afkomt aan te kunnen”, zegt voorzitter Marc Adriansens. “In die context werd met Karl Gheysen wederzijds beslist om afscheid te nemen, met respect voor elkaar en no hard feelings. We hebben heel goed samengewerkt, onder meer in het tot stand komen van de alliantie Apzi-Voka. We zullen hem ook steunen in het vervolg van zijn carrière.”

Er is nog geen opvolger in beeld. De taken worden voorlopig opgevangen door het vaste team.

Organisatie in beweging

“Ook van mijn kant zijn er no hard feelings”, zegt Karl Gheysen. In juli 2018 werd hij bij de vzw Association Port of Zeebrugge Interests binnengehaald als de opvolger van Guy Depauw, die met pensioen ging. De beoogde vernieuwingsoperatie kende in april een mijlpaal door het samengaan met Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen in de alliantie Apzi-Voka.

“Ik was aan boord gehaald om het project van een organisatie in beweging te begeleiden. Op een jaar tijd hebben we samen heel veel gerealiseerd. Na de alliantie met Voka, hebben we ook het Zeebrugs opleidingsluik van Portilog sterker op de kaart gezet en actief de brexit voorbereid met onder meer het digitale platform RX/Seaport. Daarnaast behartigden we achter de schermen de belangen van de bedrijven in dossiers zoals de illegale transmigratie en de nieuwe zeesluis.”

Hart in Zeebrugge

Karl Gheysen (49) kwam in Zeebrugge na een parcours van twintig jaar in commerciële en algemeen leidinggevende functies in de transport- en logistieke sector. Hij werkte in Rusland, Oekraïne en Kazachstan, Congo en Ghana, voor onder meer Ahlers, Bolloré, DP World en de nationale spoorwegen van Kazachstan.

“Vorig jaar keerde ik terug naar mijn West-Vlaamse roots en ik ben van plan hier te blijven. Nu neem ik eerst even een adempauze om nieuwe kansen te overwegen. Mijn hart blijft in Zeebrugge en in de transport- en logistieke sector”, aldus Gheysen.

Roel Jacobus