Tineke van Ginneken draaischijf stand Port of Antwerp in München

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Voor het eerst trok het Havenbedrijf met een eigen grote stand naar München. In het verleden was Antwerpen, net als de andere Vlaamse havens, aanwezig op de stand van Flanders Investment & Trade. Van Ginneken en businessmanager Annick De Keyser beredderden de stand tijdens vier drukke dagen in München.

“Mijn taak was het opvolgen van alle praktische zaken: contact met de standenbouwers, de catering, de beursorganisatie enzovoort”, zegt van Ginneken. “De stand is vergelijkbaar met die van het Havenbedrijf tijdens Antwerp XL: hij is ontworpen met beide beurzen in het achterhoofd.”

Alle talen

Tineke werkte tevoren twee jaar in het MAS Havenpaviljoen. De eerste deelname aan de grote Münchense beurs beviel haar wel. “Ik kreeg nog eens de kans om alle talen te spreken die ik ken: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans. Van opleiding ben ik vertaler Duits-Italiaans.”

Een dag op de stand begon vroeg: omstreeks 8.30 uur, en kon makkelijk tot 19.00 uur duren. “Ik was als eerste aanwezig en fungeerde als een aanspreekpunt. Tegelijkertijd zijn er ook constant praktische zaken om in de gaten te houden. De administratie en veiligheid werden met Duitse ‘gründlichkeit’ afgewerkt. Ook de contacten met de cateraars waren mijn domein.”

In sepember gaat Tineke in een andere functie aan de slag binnen het Havenbedrijf, op de afdeling klantrelaties. “Maar de ervaring en de contacten uit mijn huidige functie komen me zeker nog van pas in die nieuwe job”, besluit ze.  

Michiel Leen