Pascale De Mieter: van stewardess tot CEO Coastair Cargo

Nieuws, Mensen
Melanie De Vrieze

De kersverse CEO zal de structuur tussen de verschillende firma’s van Coastair Cargo uittekenen. Naast de chartervluchten verzorgt Coastair Cargo ook luchtvrachten met de eigen luchtvaartmaatschappij Imperial Cargo naar Ghana, Nigeria en Zuid-Afrika. “We richtten ook een supervisiebedrijf op om neutraal ‘high value’-zendingen op te volgen bij vertrek of aankomst in de Benelux”, legt Pascale De Mieter uit. “Hiermee helpen we onze klanten tijd winnen zodat zij zich op hun kernactiviteiten kunnen concentreren.” Recent opende Coastair Cargo een tweedelijnswarehouse op Liege Airport, om de import af te breken en de export op te bouwen. “Dat behoort ook tot onze uitbreiding.”

Stewardess

Pascale De Mieter startte haar carrière als stewardess bij Sabena. “Ik wilde de wereld zien, maar er niets voor betalen”, lacht ze. Toen de luchtvaartmaatschappij failliet ging, bleef ze in de sector actief. Ze ging aan de slag bij de Israëlische cargomaatschappij Cargo Airlines in Luik en beheerde er, door haar Duitstalige afkomst, de Duitse markt. Ze startte van nul en groeide door haar gedrevenheid en out-of-the-boxdenken door tot commercieel manager. Pascale De Mieter raakte gebeten door cargo. “Ik heb meer vliegtuigmodellen in mijn kast staan dan schoenen. Ik vind het zo’n boeiende wereld. Maar als vrouw is het niet evident, want je moet je dubbel zo hard bewijzen. En als je blond bent, drie keer zo hard.” 

Persoonlijk contact 

Cargo is en blijft een people business, voegt Pascale De Mieter er nog aan toe. “Ondanks het bestaan van e-mail en de sociale media, mogen we het persoonlijke contact niet vergeten. We moeten er zijn voor onze klanten en naar hun noden luisteren. Omdat we onze klanten vooruithelpen, kunnen we ook uitbreiden.” 

Melanie De Vrieze