Acht miljoen voor omschakeling naar spoor en binnenvaart

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de Vlaamse havens investeren samen acht miljoen euro om vrachtvervoer van de weg te halen en te verschuiven naar de binnenvaart of het spoor. Door versnipperde vrachtvolumes te bundelen wordt het voor transporteurs veel interessanter om vrachtwagens in te ruilen voor een binnenschip of een goederentrein. Vlaanderen en de Havenbesturen dragen elk 50% van de kosten. “We gaan alle goederen met dezelfde bestemming verzamelen, zodat je alles op hetzelfde schip of dezelfde trein kan zetten”, zegt Weyts. “Elke vracht die via waterweg of spoorweg kan gaan, moet niet meer over de autoweg.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Acht miljoen voor omschakeling naar spoor en binnenvaart – Flows

Acht miljoen voor omschakeling naar spoor en binnenvaart

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en de Vlaamse havens investeren samen acht miljoen euro om vrachtvervoer van de weg te halen en te verschuiven naar de binnenvaart of het spoor. Door versnipperde vrachtvolumes te bundelen wordt het voor transporteurs veel interessanter om vrachtwagens in te ruilen voor een binnenschip of een goederentrein. Vlaanderen en de Havenbesturen dragen elk 50% van de kosten. “We gaan alle goederen met dezelfde bestemming verzamelen, zodat je alles op hetzelfde schip of dezelfde trein kan zetten”, zegt Weyts. “Elke vracht die via waterweg of spoorweg kan gaan, moet niet meer over de autoweg.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login