Haven en industrie reageren koel op ‘CO2-stresstest’ stRaten-generaal

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

StRaten-generaal, bekend van het debat rond de Antwerpse Oosterweelverbinding, richt de blik op de milieu-impact van de Antwerpse haven. De beweging bepleit in De Standaard de invoering van een ‘CO2-stresstest’ voor de industrie in het havengebied. Het idee daarvoor is volgens de initiatiefnemers ingegeven door een “economische bezorgdheid voor de petrochemische industrie in Vlaanderen”. Parallel met de stresstests voor banken – die nagaan of ze een financieel worstcasescenario kunnen overleven – wil de burgerbeweging iets soortgelijks invoeren voor de economische activiteit in het Antwerpse havengebied. StRaten-generaal wil nagaan of de industrie ook in de toekomst de prijs van haar CO2-uitstoot kan blijven betalen. Uit internationaal onderzoek blijkt namelijk dat onder andere uitstootrechten een stevige kostenpost aan het worden zijn voor CO2-intensieve sectoren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Haven en industrie reageren koel op ‘CO2-stresstest’ stRaten-generaal – Flows

Haven en industrie reageren koel op ‘CO2-stresstest’ stRaten-generaal

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

StRaten-generaal, bekend van het debat rond de Antwerpse Oosterweelverbinding, richt de blik op de milieu-impact van de Antwerpse haven. De beweging bepleit in De Standaard de invoering van een ‘CO2-stresstest’ voor de industrie in het havengebied. Het idee daarvoor is volgens de initiatiefnemers ingegeven door een “economische bezorgdheid voor de petrochemische industrie in Vlaanderen”. Parallel met de stresstests voor banken – die nagaan of ze een financieel worstcasescenario kunnen overleven – wil de burgerbeweging iets soortgelijks invoeren voor de economische activiteit in het Antwerpse havengebied. StRaten-generaal wil nagaan of de industrie ook in de toekomst de prijs van haar CO2-uitstoot kan blijven betalen. Uit internationaal onderzoek blijkt namelijk dat onder andere uitstootrechten een stevige kostenpost aan het worden zijn voor CO2-intensieve sectoren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login