Vervoerdersvereniging TLV haalt slag thuis bij bpost-dochter Parcify

Nieuws, Mensen
Philippe Van Dooren

Parcify, een dochter van bpost en het bedrijf waarin enkele maanden geleden de pakjesdienst Bringr is ondergebracht, is in juni 2018 door vervoerdersvereniging TLV voor de rechter gedaagd. Die beschuldigt de online pakjesdienst van verschillende inbreuken op de regels van de transportmarkt. Een daarvan was dat Parcify geen vergunning had van vervoerscommissionair (erkende tussenpersoon voor het vervoer van goederen voor derden, met andere woorden). TLV baseert zich hiervoor op een uitspraak van het Europees Hof van Justitie dat oordeelde dat Uber transportdiensten aanbiedt, en dus meer is dan een dienst die passagiers met chauffeurs verbindt. Het online taxiplatform moet daarom als vervoerbedrijf worden gezien, en niet alleen als dienst die als tussenpersoon optreedt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Vervoerdersvereniging TLV haalt slag thuis bij bpost-dochter Parcify – Flows

Vervoerdersvereniging TLV haalt slag thuis bij bpost-dochter Parcify

Nieuws, Mensen
Philippe Van Dooren

Parcify, een dochter van bpost en het bedrijf waarin enkele maanden geleden de pakjesdienst Bringr is ondergebracht, is in juni 2018 door vervoerdersvereniging TLV voor de rechter gedaagd. Die beschuldigt de online pakjesdienst van verschillende inbreuken op de regels van de transportmarkt. Een daarvan was dat Parcify geen vergunning had van vervoerscommissionair (erkende tussenpersoon voor het vervoer van goederen voor derden, met andere woorden). TLV baseert zich hiervoor op een uitspraak van het Europees Hof van Justitie dat oordeelde dat Uber transportdiensten aanbiedt, en dus meer is dan een dienst die passagiers met chauffeurs verbindt. Het online taxiplatform moet daarom als vervoerbedrijf worden gezien, en niet alleen als dienst die als tussenpersoon optreedt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login