Karin Van Den Brekel (Gefco): “Stevig doorpakken om te groeien”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Logistiekspecialist Gefco breidt zijn afdeling freight forwarding uit met vijf experts. Gefco wil groeien, vooral in de life sciences en gezondheidszorgsector. Dat is het terrein van  Karin Van Den Brekel, die als Life Science and Health Care Global Manager ook de competitieve Belgische farmaceuticamarkt bespeelt.

Twee decennia ervaring

Van Den Brekel brengt twee decennia ervaring in de life sciences & healthcare mee. Voor haar overstap naar Gefco was ze onder andere Global Account Manager Healthcare bij Menlo Logistics. Haar carrière in de logistiek is ze gestart als keyaccountmanager bij TNT Logistics. “Iemand aan wie ik vroeger rapporteerde, wees me op de opportuniteit bij Gefco. Ik zou er mijn kennis en ervaring goed kunnen inzetten.”

Bij Gefco focust Van Den Brekel zich op de globale productontwikkeling voor de dienstverlening. “Ik ben aan boord sinds december, dus het voelt allemaal nog zeer vers. Om te groeien moeten we de processen zoveel mogelijk standaardiseren en dan stevig doorpakken. In de komende twee jaar willen we onder andere inzetten op integrated logistics, rekening houdend met de wensen van de markt. Dat plan moet eind dit jaar uitgerold zijn.”

Belgische farma

Van Den Brekel houdt kantoor op Schiphol, maar is regelmatig in België te vinden. “Ik ben vooral met het globale plaatje bezig, maar binnen de life sciences & healthcare speelt de Belgische markt een grote rol door de aanwezigheid van een groot aantal medische bedrijven. Ook de Antwerpse haven is niet onbelangrijk. Het forwarden van zowel zeevracht als luchtvracht is immers onze corebusiness. Ook warehousing, value added service en zelfs transport kunnen we voor onze farmaklanten aanbieden.”

Uitbreiding 

Naast Van Den Brekel komen bij Gefco nog aan boord: Valentin Elistratov, Global Commercial Director, Katherine Shek, Regional Director voor Azië, Peter West, Country Director voor Australië en Nieuw Zeeland en Alicja Szewczyk, Global Human Resources People and Culture Manager.

Michiel Leen