Eerste binnenschip op duurzame biobrandstof goed voor 90% CO2-reductie

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Vorige week nog bleek uit een getuigenis van een Belgische binnenschipper dat de vergroening van de binnenvaart commercieel onleefbaar is door de hoge investeringen in emissiereducerende technologie. CCT wil aantonen dat het ook anders kan, zonder aanpassingen aan schip of motor. De terminal- en binnenvaartoperator nam in juni vorig jaar de binnenvaartactiviteiten over van Nedcargo, inclusief drie binnenschepen waaronder de ‘For Ever’. In samenwerking met brandstofleverancier GoodFuels en bunkeraar Reinplus Fiwado deed het in 2017 al  een succesvolle test met een blend van 30% biobrandstof met bierbrouwer Heineken. CCT verzorgt de containerexport van de brouwerij in Zoeterwoude via de containerterminal CCT Alpherium naar de zeehavens Rotterdam en Antwerpen. De ‘For Ever’ is minstens tweemaal per week in Antwerpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Eerste binnenschip op duurzame biobrandstof goed voor 90% CO2-reductie – Flows

Eerste binnenschip op duurzame biobrandstof goed voor 90% CO2-reductie

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Vorige week nog bleek uit een getuigenis van een Belgische binnenschipper dat de vergroening van de binnenvaart commercieel onleefbaar is door de hoge investeringen in emissiereducerende technologie. CCT wil aantonen dat het ook anders kan, zonder aanpassingen aan schip of motor. De terminal- en binnenvaartoperator nam in juni vorig jaar de binnenvaartactiviteiten over van Nedcargo, inclusief drie binnenschepen waaronder de ‘For Ever’. In samenwerking met brandstofleverancier GoodFuels en bunkeraar Reinplus Fiwado deed het in 2017 al  een succesvolle test met een blend van 30% biobrandstof met bierbrouwer Heineken. CCT verzorgt de containerexport van de brouwerij in Zoeterwoude via de containerterminal CCT Alpherium naar de zeehavens Rotterdam en Antwerpen. De ‘For Ever’ is minstens tweemaal per week in Antwerpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login