Cédric Peeters (UA) wint VEA-prijs: “Maritieme sector heet me welkom”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Peeters’ eindwerk focust op het zogenaamde fytosanitair certificaat, een document dat van belang is bij de internationale handel in voedingswaren. Het certificaat garandeert dat de verscheepte goederen gezond zijn en geen plantenziekten bevatten. De fysieke overdracht van de certificaten is vatbaar voor fouten en corruptie. Daarom onderzocht Peeters verschillende scenario’s om de overdracht veiliger en efficiënter te maken: de fysieke overdracht per post, verzenden via mail, via een centraal platform of via blockchain. De oplossing met blockchain, die in Antwerpen door T-Mining wordt aangeboden, kwam er als interessantste uit voor deze specifieke toepassing.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Cédric Peeters (UA) wint VEA-prijs: “Maritieme sector heet me welkom” – Flows

Cédric Peeters (UA) wint VEA-prijs: “Maritieme sector heet me welkom”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Peeters’ eindwerk focust op het zogenaamde fytosanitair certificaat, een document dat van belang is bij de internationale handel in voedingswaren. Het certificaat garandeert dat de verscheepte goederen gezond zijn en geen plantenziekten bevatten. De fysieke overdracht van de certificaten is vatbaar voor fouten en corruptie. Daarom onderzocht Peeters verschillende scenario’s om de overdracht veiliger en efficiënter te maken: de fysieke overdracht per post, verzenden via mail, via een centraal platform of via blockchain. De oplossing met blockchain, die in Antwerpen door T-Mining wordt aangeboden, kwam er als interessantste uit voor deze specifieke toepassing.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login