Nieuwe hub voor opleiding luchthaventalent op Brussels Airport

Nieuws, Luchtvracht
Melanie De Vrieze
Renderbeeld van de toekomstige Aviation Talent Hub
Renderbeeld van de toekomstige Aviation Talent Hub © Aviato Academy

De werken voor de nieuwe Aviation Talent Hub op de Ringlaan van Brussels Airport zijn vrijdag 23 juni gestart. Een gebouw van 3.500 m² op de Ringlaan wordt volledig gerenoveerd. De nieuwe hub zal vanaf eind 2024 luchthaventalent opleiden en bijscholen.

De Aviation Talent Hub wordt de centrale locatie om luchthaventalent te vinden, aan te trekken, te behouden en op te leiden. Aviato Academy en Aviato slaan de handen ineen met hun partners om een unieke opleidingsplek te creëren in het hart van Brussels Airport. Ze gaven vandaag – 23 juni 2023 – het startschot voor de renovatiewerken van een gebouw van 3.500 m2 op de Ringlaan.

Aviato Academy biedt de luchthavengemeenschap de nodige tools om zich verder te ontwikkelen en hun kennis over de luchthaven en luchtvaart te vergroten. Dat kan zowel online als offline, met behulp van ultramoderne infrastructuur. Er komt ook een Experience Center, om talent te enthousiasmeren en te inspireren.

Nieuw talent aantrekken

“Met de komst van de Aviation Talent Hub bevestigen we onze toewijding om de luchthaven van de toekomst te creëren, waar leren, groeien en innoveren hand in hand gaan”, zegt Isabelle Borli, general manager van Aviato Academy. “We willen niet alleen professionele opleidingen aanbieden voor de luchtvaartberoepen, maar ook de aantrekkelijkheid van de jobs op de luchthaven vergroten en nieuw talent aantrekken. Met de nieuwe hub versterken we ons aanbod aan luchtvaartopleidingen op de site en bevorderen we een duurzame instroom van arbeidskrachten voor de verdere ontwikkeling van het ecosysteem op Brussels Airport.”

Duurzame omgeving

In het gerenoveerde gebouw is er niet alleen ruimte voorzien voor klassieke klaslokalen en praktijkruimten, maar eveneens voor een ultramodern digitaal opleidingscentrum. De renovatie omvat ook de ontwikkeling van kantoorruimtes, vergaderzalen en eventruimtes. Aviato Academy zal zich er ook vestigen.

De Aviation Talent Hub zal aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie voldoen dankzij het gebruik van de nieuwste technieken, met groengevels en zonnepanelen op het dak. Het gebouw is centraal gelegen op de luchthaven en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer met directe verbindingen van en naar zowel de passagiersterminal van Brussels Airport als Brucargo, en ook vlot toegankelijk voor fietsers.

De renovatiewerken worden in verschillende fases uitgevoerd, waarbij de benedenverdieping tegen het einde van dit jaar opgeleverd wordt. De werken zullen naar verwachting eind 2024 afgerond zijn. De Aviation Talent Hub met het nieuwe Experience Center moet begin 2025 volledig operationeel zijn.

Nieuwe hub voor opleiding luchthaventalent op Brussels Airport – Flows

Nieuwe hub voor opleiding luchthaventalent op Brussels Airport

Nieuws, Luchtvracht
Melanie De Vrieze
Renderbeeld van de toekomstige Aviation Talent Hub
Renderbeeld van de toekomstige Aviation Talent Hub © Aviato Academy

De werken voor de nieuwe Aviation Talent Hub op de Ringlaan van Brussels Airport zijn vrijdag 23 juni gestart. Een gebouw van 3.500 m² op de Ringlaan wordt volledig gerenoveerd. De nieuwe hub zal vanaf eind 2024 luchthaventalent opleiden en bijscholen.

De Aviation Talent Hub wordt de centrale locatie om luchthaventalent te vinden, aan te trekken, te behouden en op te leiden. Aviato Academy en Aviato slaan de handen ineen met hun partners om een unieke opleidingsplek te creëren in het hart van Brussels Airport. Ze gaven vandaag – 23 juni 2023 – het startschot voor de renovatiewerken van een gebouw van 3.500 m2 op de Ringlaan.

Aviato Academy biedt de luchthavengemeenschap de nodige tools om zich verder te ontwikkelen en hun kennis over de luchthaven en luchtvaart te vergroten. Dat kan zowel online als offline, met behulp van ultramoderne infrastructuur. Er komt ook een Experience Center, om talent te enthousiasmeren en te inspireren.

Nieuw talent aantrekken

“Met de komst van de Aviation Talent Hub bevestigen we onze toewijding om de luchthaven van de toekomst te creëren, waar leren, groeien en innoveren hand in hand gaan”, zegt Isabelle Borli, general manager van Aviato Academy. “We willen niet alleen professionele opleidingen aanbieden voor de luchtvaartberoepen, maar ook de aantrekkelijkheid van de jobs op de luchthaven vergroten en nieuw talent aantrekken. Met de nieuwe hub versterken we ons aanbod aan luchtvaartopleidingen op de site en bevorderen we een duurzame instroom van arbeidskrachten voor de verdere ontwikkeling van het ecosysteem op Brussels Airport.”

Duurzame omgeving

In het gerenoveerde gebouw is er niet alleen ruimte voorzien voor klassieke klaslokalen en praktijkruimten, maar eveneens voor een ultramodern digitaal opleidingscentrum. De renovatie omvat ook de ontwikkeling van kantoorruimtes, vergaderzalen en eventruimtes. Aviato Academy zal zich er ook vestigen.

De Aviation Talent Hub zal aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie voldoen dankzij het gebruik van de nieuwste technieken, met groengevels en zonnepanelen op het dak. Het gebouw is centraal gelegen op de luchthaven en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer met directe verbindingen van en naar zowel de passagiersterminal van Brussels Airport als Brucargo, en ook vlot toegankelijk voor fietsers.

De renovatiewerken worden in verschillende fases uitgevoerd, waarbij de benedenverdieping tegen het einde van dit jaar opgeleverd wordt. De werken zullen naar verwachting eind 2024 afgerond zijn. De Aviation Talent Hub met het nieuwe Experience Center moet begin 2025 volledig operationeel zijn.