Xwift breidt verder uit met nieuw magazijn langs E17 in Temse

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
20230203 Xwift Temse
Het nieuwe warehouse van Xwift in Temse © Xwift

Transport- en logistiekbedrijf Xwift uit Nazareth blijft verder uitbreiden. Vanaf 1 maart opent het bedrijf een nieuw warehouse langs de E17 in Temse. Het biedt ruimte aan tienduizend palletten. De uitbreiding kadert in de verdere groei.

Volgens Xwift was 2022 een recordjaar voor het bedrijf en wordt ook dit jaar verdere groei verwacht. Het bedrijf met hoofdzetel in Nazareth neemt daarom vanaf 1 maart zijn intrek in een bijkomend warehouse in Temse.

“Het magazijn is gelegen langs de E17 Antwerpen-Gent, op amper 3 kilometer van de afrit Sint-Niklaas. Dit is de perfecte uitvalsbasis”, zegt Sven Vandeputte, commercieel directeur van Xwift.

Het warehouse heeft een vrije hoogte van 10 meter en een oppervlakte van 9.068 m², goed voor tienduizend palletten. Het gebouw beschikt over zes laadkades en twee sectionale poorten.

Groei

De nieuwe vestiging moet de verdere groei van het bedrijf faciliteren. Daarmee wordt de lijn van de voorbije jaren doorgetrokken. Zo betrok het bedrijf in 2019 een nieuwe hoofdzetel in Nazareth. In mei vorig jaar nam Xwift Buyl Transport uit Lokeren over. Op de site van Buyl zijn plannen voor een nieuwbouw. In september van vorig jaar werd nog een forse investering in de uitbreiding van de vloot vracht- en bedrijfswagens aangekondigd.