iOnLogistics: “Automatisering zorgt voor nieuwe jobs” (+video)

Logistiek
Charlotte De Noose
© iOnLogistics

(Publireportage) Uw magazijnactiviteiten vereenvoudigen, uw kosten minimaliseren en fouten of ongevallen voorkomen, dat realiseert u met de iTOS-oplossing van iOnLogistics. Of er een keerzijde is? Een positieve: andere en nieuwe tewerkstelling.

In de transport- en logistieke sector wint automatisering volop terrein. Specialist in software voor magazijn- en logistiek management iOnLogistics ondersteunt dat met zijn iTOS-systeem.

iTOS software voor magazijn en logistiek

Businessanalyst Kim Van Slembrouck: “De automatisering van uw magazijnen helpt uw medewerkers met hun taken. Handelingen die louter uitvoerend zijn, kunnen in principe gerobotiseerd worden. Met ons iTOS-systeem willen we in de eerste plaats de magazijnprocessen automatiseren zodat er nog zo min mogelijk menselijke fouten kunnen plaatsvinden. Dat is enorm kostenbesparend. Een ander pluspunt is dat het aantal gebeurlijke ongevallen drastisch zal dalen in een magazijn.”

Niet mindere, maar andere tewerkstelling

Automatisering betekent niet dat er afvloeiingen in het personeel moeten gebeuren. Het takenpakket van uw medewerkers zal er vooral anders uitzien. Doordat de werkzaamheden die weinig tot geen denkwerk vergen, gerobotiseerd worden, komt er tijd vrij om verschillende interne processen te optimaliseren. Een machine voert immers alleen uit wat haar na een grondig denkproces wordt opgedragen. 

Ook het onderhoud, bedienen, controleren en aansturen van de machines zal nog steeds door medewerkers gebeuren. Dat betekent ook dat we evolueren naar extra opleidingen en naar een belangrijke trend in de toekomst: levenslang leren.

Magazijnactiviteiten automatiseren met iTOS

Van Slembrouck: “Onze missie is om de kosten van het exploiteren van uw bedrijf te optimaliseren en de dagelijkse operationele efficiëntie te maximaliseren. Daar maakt automatisering een onmiskenbaar deel van uit. We merken dat er heel wat ‘schrik’ bij medewerkers zit wanneer het hierover gaat, terwijl automatisering net ontlastend is.”

“Nadenken over cobotisering”

Dat automatisering een andere tewerkstelling met zich meebrengt, wordt onderschreven door Fons Leroy, ex-topman van VDAB: “België is het derde grootste geautomatiseerde land in Europa. We zien dat automatisering altijd gepaard gaat met meer werkgelegenheid. Ik zet me af tegen mensen die zeggen dat robots het werk zullen overnemen. We moeten eerder nadenken over cobotisering dan robotisering, en zoeken naar taken voor machines in combinatie met taken waar mensen voor nodig zijn. Bepaalde jobs zullen verdwijnen, maar andere komen in de plaats.”

Onderaan ziet u een filmpje waarin Guy Van der Veken, director Operations, uitlegt wat iOnLogistics voor u kan betekenen.

Meer info over de allesomvattende iTOS-oplossing van iOnLogistics om uw administratieve, financiële en logistieke processen te stroomlijnen?
Contacteer iOnLogistics vrijblijvend op
+32 473 50 04 28
info@ionlogistics.eu

www.ionlogistics.eu

[[{“fid”:”27797″,”view_mode”:”original_size”,”fields”:{“format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:””,”field_image_caption[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”original_size”,”field_image_copyright[und][0][value]”:””,”field_image_caption[und][0][value]”:””}},”link_text”:null,”attributes”:{“class”:”media-element file-original-size”,”data-delta”:”2″}}]]