AEC betrekt vierde verdieping in nieuwbouw Aertssen in Kallo

Nieuws, Logistiek
Julie Desmet
Hoofdkantoor Aertssen Group in Kallo
Hoofdkantoor Aertssen Group in Kallo © Aertssen Group

AEC, automotive solutions provider en officiële invoerder van Dodge en Ram in Europa, verhuisde naar een nieuw kantoor in het gebouw van Aertssen in Kallo. “We hadden extra capaciteit nodig. In 2020 zijn we in sales met 47% gegroeid”, meldt AEC.

Op 18 augustus heeft het Belgische team van AEC zijn intrek genomen op de vierde verdieping van het Aertssenkantoor, gelegen op de expresweg van Antwerpen naar Knokke. “Het is een van de bekendste en mooiste gebouwen in Vlaanderen”, vertelt Filip Hamerlinck, directeur Manufacturing and Plant Operations. “Vandaag werken we met een vijftienkoppig team, maar er is plaats voor zeker veertig mensen.”

Om de hoek

Het Vehicle Processing Center van AEC is gevestigd op de terminal van International Car Operators (ICO), waar de invoerder wagens van overzee ontvangt en de homologatie van enkele duizenden eenheden per jaar verwerkt. We hadden extra capaciteit nodig voor meer burelen omdat we blijven groeien”, vertelt Filip. “Het gebouw van Aertssen ligt vlak bij onze fabricatie-unit, wat een grote toegevoegde waarde is. Daarnaast is een gebouw delen met Aertssen, een multinational die goederen verzendt over heel de wereld, ook een meerwaarde die synergieën kan creëren.”

Zero-emissiepand

Bij de zoektocht naar een nieuwe locatie stond onder meer duurzaamheid voorop. “Het kantoorcomplex is 100% groen”, vertelt hij. “De energie wordt geleverd door windmolens en zonnepanelen. Alle overschot van elektriciteit wordt opgeslagen in batterijen.”

Groeicijfers

De verhuis staaft de groeicijfers. “Het voorbije jaar zijn we in sales met 47% gegroeid. In de laatste drie jaar is het personeelsbestand van 60 naar 133 medewerkers uitgegroeid”, vertelt Filip. “We zijn blij dat we ons team voortdurend zien groeien, vooral hier in België. Met nog meer collega’s die aan boord komen, moesten we ons aanpassen om een geweldige, moderne en flexibele werkervaring voor iedereen te kunnen faciliteren. We zijn nog altijd op zoek naar hoogopgeleide technici en getalenteerde mensen uit alle bedrijfssectoren.” 

Julie Desmet