Rosantra breidt vloot uit met tien extra trekkers

Nieuws, Logistiek
Yannick De Spiegeleir
Chris Danys ontvangt de sleutels van de eerste twee DAF-trucks uit handen van Davy De Belie
Chris Danys ontvangt de sleutels van de eerste twee DAF-trucks uit handen van Davy De Belie © Rosantra

Transportbedrijf Rosantra uit Hamme investeert in de aankoop van tien nieuwe DAF-trekkers en breidt zijn vloot uit van 33 naar 43 vrachtwagens. “De komende jaren willen we de vloot verder uitbreiden”, zegt directeur Chris Danys.

De wegvervoerder uit Hamme tekent voor een groeiscenario en dat gebeurt onder impuls van Chris Danys, die eerder zijn sporen verdiende bij LVT (Group Charles André) en de afgelopen drie jaar als COO Bij Gilbert De Clercq. Hij werd op 1 december aan boord gehaald als nieuwe directeur. “Zeven jaar geleden overleed de vader van Nancy (Luypaert-Schamphelaere, eigenares van Rosantra, red.). Ze was op zoek naar iemand die mee het bestuur van het bedrijf op zich kon nemen”, verduidelijkt de directeur van Rosantra. “Corona of niet, tijdens het afgelopen jaar hebben we prospectie gedaan om de contacten met bestaande en nieuwe klanten op te schroeven.”

Zelfstandige vervoerders

De tien nieuwe DAF-trucks zijn maar het begin. “De komende twee à drie jaar willen we onze vloot verder uitbreiden naar 55 trekkers en we gaan ook in zee met zelfstandige vervoerders, patron-chauffeurs, die in onderaanneming voor ons zullen rijden. Met die operatie willen we op termijn onze huidige vloot verdubbelen naar 70 stuks.”

Verzendingssector

Voor haar transportactiviteiten is Rosantra actief in drie takken: huiftransport, plateauvervoer en kastenwagens. “Onder meer de kastenwagens zitten in de lift. We doen het voortransport voor de verzendingssector die, zoals bekend, in de lift zit”, verklaart Danys. Het bedrijf heeft ook logistieke activiteiten met een buitenstockage van 5.000 m². Daar worden bouwmaterialen gestockeerd die afgenomen worden door aannemers. Verder is er een magazijn van 1.000 m² voor droogstockage.

Yannick De Spiegeleir

LEES OOK