Post NL opent nieuwe depots in Oevel en Desteldonk

Nieuws, Logistiek
Koen Heinen
Een pakjesdepot van PostNL
Een pakjesdepot van PostNL © PostNL

Het Nederlandse PostNL neemt in september twee nieuwe depots in gebruik: in Oevel en Desteldonk. In totaal gaat het om 18.000 m² depotruimte waarmee het postbedrijf inspeelt op de enorme groei van e-commerce in België.

Volgens Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België, blijft het volume aan pakjes dat dagelijks bezorgd moet worden, stijgen. “Om alle pakjes vlot te kunnen bezorgen, schalen we onze capaciteit op. De opening van de twee nieuwe depots is goed voor een uitbreiding met zo’n extra driehonderd ritten per dag of het dagelijks leveren van tienduizenden extra pakketten”, zegt hij.

PostNL beschikt al over zeven pakjesdepots in België. Die bevinden zich in Sint-Niklaas, Ardooie, Namen, Vilvoorde, Wommelgem, Sint-Truiden en Mechelen.

Nieuwe sorteercentra

Naast de nieuwe depots neemt PostNL begin en midden volgend jaar ook twee nieuwe sorteer- en distributiecentra in Vlaanderen in gebruik. Het eerste hoogtechnologische sorteer- en distributiecentrum opent begin 2022 zijn deuren in Willebroek. Het tweede komt in Oost-Vlaanderen en wordt in de tweede helft van 2022 operationeel. “Dat past in de strategie om de groei van onze e-commerceklanten te faciliteren. Niet alleen consumenten rekenen op ons, ook webshops willen dat hun pakjes vlot bezorgd worden”, besluit Van Rillaer.

De nieuwe depots en sorteercentra leveren honderden extra jobs op.

Koen Heinen