Top ECU Worldwide vraagt Eddy Bruyninckx voor raad van bestuur

Nieuws, Logistiek
Michiel Leen

Eddy Bruyninckx mag dan al een tijdje met pensioen zijn als CEO van het Havenbedrijf Antwerpen, toch blijft hij actief in de internationale maritieme sfeer. Zo treedt hij toe tot de raad van bestuur van groupagespecialist ECU Worldwide. Op vraag van het Indiase bestuur van de groep, zo blijkt. “Het topmanagement is overtuigd van de toegevoegde waarde die Bruyninckx voor het bedrijf biedt”, zegt Ivan Lardenoit, gedelegeerd bestuurder van ECU Worldwide in Antwerpen. “Het bedrijf en Eddy Bruyninckx onderhouden al jaren contacten. Zijn kennis van de internationale maritieme dossiers is een plus voor ons. We zijjn uiteraard zeer verheugd dat hij deel uitmaakt van onze raad van bestuur.”

Bruyninckx: “Zinvolle bijdrage”

Eddy Bruyninckx is enthousiast over zijn nieuwe functie. “Het is geen actieve managementrol, maar een rol als bestuurder. Mijn belangstelling voor dat soort maritieme zaken is altijd gebleven. Ik wil betrokken blijven en doen wat op mijn leeftijd nog voor zinvols kan.”

Over de financiële modaliteiten van Bruyninckx’ mandaat moet de raad van bestuur zich nog buigen. Bruyninckx bekleedt gelijkaardige bestuursmandaten bij SEA-invest en het aannemersbedrijf Aertssen. 

Michiel Leen