Zeebrugge installeert ‘brexitproof’ infopunt

Nieuws, Logistiek
Roel Jacobus

Deze week verscheen op de website van het Zeebrugse havenbestuur, onder de rubriek ‘business & logistics’ een infopagina over de brexit. Bij MBZ vernemen we dat die er kwam naar aanleiding van de talrijke binnenkomende vragen. Dit is een terechte bekommernis aangezien bijna de helft van de Zeebrugse trafiek met het Verenigd Koninkrijk (VK) te maken heeft. Het havenbestuur wenst ook ná de brexit – gepland op eind maart 2019 – een belangrijke poort naar het VK blijven.
Volgende week is het precies een jaar geleden dat EU-onderhandelaar Michel Barnier in Zeebrugge kwam overleggen met federaal minister van financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en het havenbestuur (foto). Een politiek akkoord op Europees niveau werd nog niet bereikt, maar op het terrein werd al hard gewerkt aan de voorbereiding van alle mogelijke scenario’s. “We werken eraan om volledig brexitproof te worden. Dit betekent overleg met bedrijven en contact met verschillende beleidsniveaus. Bijvoorbeeld met de private havengemeenschap werken we aan een digitaal dataplatform in samenwerking met de private havengemeenschap”, klinkt het ordewoord bij MBZ.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.