Haven van Ashdod draait door

Nieuws, Havens
Stefan Verberckmoes
De haven van Ashdod
De haven van Ashdod © Port of Ashdod

Ondanks het militaire conflict in de Gazastrook blijft de nabijgelegen Israëlische haven Ashdod volledig operationeel. Er werden daar deze maand al 78 containerschepen behandeld, waarvan 16 van MSC.

De CEO van de haven van Ashdod, Eli Bar Yosef, heeft via een persbericht bevestigd dat de Israëlische haven ondanks de oorlogssituatie in zijn land, 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel blijft.

“De voorbije weken behandelden we schepen van Medkon, Admiral Lines, Yang Ming, ZIM, Maersk, Unimed Feeder Services, MSC, Borchard Lines, COSCO SHIPPING Lines, Akkon, ONE, HMM, Turkon en Hapag-Lloyd”, aldus de CEO.

MSC

Volgens de Franse databank Alphaliner is MSC de belangrijkste gebruiker van de haven, omdat de Zwitserse rederij er deze maand tot dusver al zestien aanlopen had. De andere grote klanten zijn ZIM (dertien aanlopen), Borchard (zeven) en Medkon (zes).

De officiële verklaring van het havenbestuur van Ashdod is mogelijk een reactie op het nieuws dat een Verre Oostendienst van de Italiaanse rederij Kalypso di Navigazione stilgevallen is, omdat de Chinese rederij waarvan Kalypso de schepen huurt, niet toelaat dat die schepen in Israëlische havens afmeren.

Haven van Ashdod draait door – Flows

Haven van Ashdod draait door

Nieuws, Havens
Stefan Verberckmoes
De haven van Ashdod
De haven van Ashdod © Port of Ashdod

Ondanks het militaire conflict in de Gazastrook blijft de nabijgelegen Israëlische haven Ashdod volledig operationeel. Er werden daar deze maand al 78 containerschepen behandeld, waarvan 16 van MSC.

De CEO van de haven van Ashdod, Eli Bar Yosef, heeft via een persbericht bevestigd dat de Israëlische haven ondanks de oorlogssituatie in zijn land, 24 uur per dag en 7 dagen per week operationeel blijft.

“De voorbije weken behandelden we schepen van Medkon, Admiral Lines, Yang Ming, ZIM, Maersk, Unimed Feeder Services, MSC, Borchard Lines, COSCO SHIPPING Lines, Akkon, ONE, HMM, Turkon en Hapag-Lloyd”, aldus de CEO.

MSC

Volgens de Franse databank Alphaliner is MSC de belangrijkste gebruiker van de haven, omdat de Zwitserse rederij er deze maand tot dusver al zestien aanlopen had. De andere grote klanten zijn ZIM (dertien aanlopen), Borchard (zeven) en Medkon (zes).

De officiële verklaring van het havenbestuur van Ashdod is mogelijk een reactie op het nieuws dat een Verre Oostendienst van de Italiaanse rederij Kalypso di Navigazione stilgevallen is, omdat de Chinese rederij waarvan Kalypso de schepen huurt, niet toelaat dat die schepen in Israëlische havens afmeren.