Nieuw provinciebestuur Zeeland: BBB-afgevaardigde voor North Sea Port

Nieuws, Havens
Jan-Kees Verschuure
20230211 Loodswezen Jolijn NSP
North Sea Port © Jolijn Delissen

Het nieuwe provinciebestuur van Zeeland presenteert vrijdag 16 juni het coalitieakkoord. Verkiezingswinnaar BBB (BoerBurgerBeweging) levert de bestuurder die instaat voor de communicatie rond North Sea Port.

Het coalitieakkoord wordt vrijdagmiddag 16 juni gepresenteerd in de pauze van de Statenvergadering in het Provinciehuis in Middelburg. De nieuwe coalitie onder leiding van de BBB, winnaar van de Nederlandse provinciale verkiezingen in maart 2023, noemt het akkoord ‘nuchter en realistisch’.

North Sea Port

Voor North Sea Port zijn een viertal portefeuillehouders van belang. Wilfried Nielen (BBB) is verantwoordelijk voor de communicatie rond North Sea Port en lid van het toezichthoudend orgaan. Zittend bestuurders Harry van der Maas (SGP), Jo-Annes de Bat (CDA) en Dick van der Velde (VVD) blijven aan op hun respectievelijke terreinen infrastructuur/mobiliteit, economie/energietransitie en ruimtelijke ordening/bedrijventerreinen.

Vlaamse boerenbeweging

Terneuzenaar Nielen stond als nummer 4 op de kandidatenlijst van BBB en heeft een achtergrond als bedrijfsadviseur in de veiligheidskunde, onder meer met betrekking tot gevaarlijke stoffen.

Ook in Vlaanderen worden pogingen ondernomen een boer-burgerbeweging op te richten. Boerendochter Tine Hermans uit Merksplas startte in maart 2023 de Facebookgroep BoerBurgerBelangen en wil die uitbouwen tot politieke beweging.

Nieuw provinciebestuur Zeeland: BBB-afgevaardigde voor North Sea Port – Flows

Nieuw provinciebestuur Zeeland: BBB-afgevaardigde voor North Sea Port

Nieuws, Havens
Jan-Kees Verschuure
20230211 Loodswezen Jolijn NSP
North Sea Port © Jolijn Delissen

Het nieuwe provinciebestuur van Zeeland presenteert vrijdag 16 juni het coalitieakkoord. Verkiezingswinnaar BBB (BoerBurgerBeweging) levert de bestuurder die instaat voor de communicatie rond North Sea Port.

Het coalitieakkoord wordt vrijdagmiddag 16 juni gepresenteerd in de pauze van de Statenvergadering in het Provinciehuis in Middelburg. De nieuwe coalitie onder leiding van de BBB, winnaar van de Nederlandse provinciale verkiezingen in maart 2023, noemt het akkoord ‘nuchter en realistisch’.

North Sea Port

Voor North Sea Port zijn een viertal portefeuillehouders van belang. Wilfried Nielen (BBB) is verantwoordelijk voor de communicatie rond North Sea Port en lid van het toezichthoudend orgaan. Zittend bestuurders Harry van der Maas (SGP), Jo-Annes de Bat (CDA) en Dick van der Velde (VVD) blijven aan op hun respectievelijke terreinen infrastructuur/mobiliteit, economie/energietransitie en ruimtelijke ordening/bedrijventerreinen.

Vlaamse boerenbeweging

Terneuzenaar Nielen stond als nummer 4 op de kandidatenlijst van BBB en heeft een achtergrond als bedrijfsadviseur in de veiligheidskunde, onder meer met betrekking tot gevaarlijke stoffen.

Ook in Vlaanderen worden pogingen ondernomen een boer-burgerbeweging op te richten. Boerendochter Tine Hermans uit Merksplas startte in maart 2023 de Facebookgroep BoerBurgerBelangen en wil die uitbouwen tot politieke beweging.