Steelduxx start joint venture met Japans en West-Afrikaans bedrijf

Nieuws, Douane
Julie Desmet
Logo van Steelduxx
Logo van Steelduxx © Steelduxx

Het Antwerpse expeditiebedrijf Steelduxx ging een joint venture aan met Sevenlog Ghana, TST Yokohama en Grupo ETE. “Nanami Shipping is de ontbrekende schakel in de handel van Japan naar Afrika en Europa. We willen een pionier zijn”, klinkt het.

De vierkoppige alliantie – met kantoren in België, Portugal, Ghana en Japan – bundelde de krachten om een uitgebreide verscheidenheid in diensten te kunnen aanbieden. Steelduxx zal samen met zijn stakeholders services verlenen op het gebied van chartering, expeditie, scheepsmanagement, agentuur, consultancy en maritieme technische diensten. 

Stabiliteit

“Er is een jarenlange samenwerking aan voorafgegaan. Op 4 oktober was de officiële lancering”, vertelt Lou Appels, partner van Steelduxx. “We merken dat er steeds meer activiteit is tussen Japan en West-Afrika. Een joint venture met een Japanse en een West-Afrikaanse firma biedt meer stabiliteit en zekerheid voor de Japanse industrie. Nanami Shipping bv is een Belgische firma, de zwaartepunten voor de negotiaties liggen in Japan en Antwerpen.”

Grupo ETE

De opstart van Nanami Shipping bv is een nieuwe mijlpaal voor de Antwerpse staalexpediteur. In juni 2021 startte Steelduxx samen met Remant Globe Logistics  ‘Rekupp Antwerpen’ op, een nicheforwarder voor de recyclage-industrie. Een maand later stapte het bedrijf in een joint venture met Grupo ETE, de grootste logistieker in Portugal. 

Julie Desmet