Antwerpse agentuur Steder Group blijft buiten overname door Neele-Vat

Nieuws, Douane
Michiel Leen
'Federal Dee'
‘Federal Dee’ © Fednav

De Nederlandse logistiek dienstverlener Neele-Vat neemt een groot deel over van de logistiekactiviteiten van Steder Group. De Antwerpse scheepsagentuur, kapiteinskamer en chartering van Steder Group blijven buiten de overname.

Neele-Vat wil met de overname van de expeditieactiviteiten van Steder Group zijn positie als zeevrachtexpediteur verstevigen. Steder Group, met honderd medewerkers, blijft voorlopig onder zijn eigen naam binnen de Neele-Vat-groep opereren. Het management blijft aan en de overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. 

Antwerpen apart

In Antwerpen is Steder Group vooral actief als scheepsagentuur. Die activiteiten, goed voor tien medewerkers, worden niet door Neele-Vat overgenomen. In Antwerpen treedt Steder onder meer op als agentuur voor Fednav. De expeditieactiviteiten, die in Antwerpen nog door één medewerker worden opgevolgd, komen wel onder de vleugels van Neele-Vat. Steder Group blijft ook actief in Djibouti, onder andere op het gebied van projectcargo. 

Internationale groei 

De samenvoeging van de twee Rotterdamse bedrijven betekent verdere internationale groei voor Neele-Vat. Het krijgt er door de overname vestigingen bij in Glasgow, Aberdeen, Houston en Dubai. Door de toevoeging van 50 medewerkers in Schotland zijn er nu meer dan 100 medewerkers werkzaam in het Verenigd Koninkrijk. Neele-Vat Logistics is na de overname goed voor 1.000 medewerkers, 27 vestigingen in 10 landen, 255.000 m² warehouse en een omzet van 395 miljoen euro.

Michiel Leen