H. Essers breidt healthcaresite Brussels Airport uit met 12.000 m²

Nieuws, Warehousing
Koen Heinen
H.Essers uitbreiding Brussel
De site van H.Essers nabij Brussels Airport © H.Essers

De temperatuurgecontroleerde site van H.Essers van 21.000 m² nabij Brussels Airport krijgt er 12.000 m² bij, met de mogelijkheid voor nog eens 10.000 m². Het bestaande magazijn wordt gerenoveerd en uitgebreid met 10.000 m² koelopslag voor vaccins.

De renovatie- en uitbreidingswerken van de site in Brussel werden al in juni 2023 opgestart en zullen naar verwachting midden dit jaar klaar zijn.

De site in Brussel is voorbehouden voor healthcareklanten en is 21.000 m² groot. Het gebouw nadert echter zijn capaciteitslimiet. Bovendien bouwt H.Essers er een nieuw verpakkingsplatform voor een van de klanten. Daar zullen vaccins opgeslagen en verpakt worden onder temperatuurgecontroleerde en GDP-condities voor luchtvrachtvervoer. De logistieke dienstverlener fungeert daarbij als erkende luchtvrachtagent. “Dat betekent dat de zendingen bijkomende veiligheidscontroles ondergaan op de luchthaven”, zegt Linde Van Vlasselaer, global industry lead Healthcare bij H.Essers.

Vaccins

Het verpakkingsplatform wordt gebouwd in het bestaande gebouw en heeft een oppervlakte van 10.000 m². Vaccins worden er opgeslagen en behandeld bij een temperatuur tussen 2 en 8 C°. “Dit wordt een van de grootste gekoelde magazijnen voor vaccins in België. We bieden ook activiteiten met toegevoegde waarde aan onze klanten, zoals een nieuwe verpakkingsruimte, labeling, transportbanden en geautomatiseerde verpakkingslijnen voor het verzenden van vaccins in passief gekoelde boxen”, aldus nog Van Vlasselaer.

Uitbreiding

Door de bouw van dit platform verhuizen de andere operaties naar een nieuw gebouw op de site. Het heeft een oppervlakte van 12.000 m² en kan verder uitgebreid worden met nog eens 10.000 m². Het wordt een CO2-neutraal gebouw met Breeam Good-certificering. Het gebouw wordt voorzien van laadstations voor elektrische voertuigen. “Volgend jaar verwachten we elektrische trucks op de site”, zegt Linde Van Vlasselaer.

Drie pijlers

De site in Brussel faciliteert zowel de wereldwijde distributie van healthcareproducten, via luchtvracht als rechtstreekse distributie van pakjes in de Benelux met temperatuurgecontroleerd vrachtwagenvervoer. Een derde pijler is manufacturing logistics of het verzenden van grondstoffen en afgewerkte producten van en naar healthcarebedrijven in de regio.

Masterplan

De ontwikkelingen in Brussel zijn onderdeel van het Masterplan van H.Essers voor België. In 2022 opende de groep een farma cross-dockmagazijn in Genk. Na Brussel wordt ook die site uitgebreid. “Met deze ruimere faciliteiten breiden we niet alleen onze capaciteit en de dienstverlening naar onze klanten uit. We creëren ook bijkomende jobopportuniteiten op deze locaties”, besluit Van Vlasselaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
H. Essers breidt healthcaresite Brussels Airport uit met 12.000 m² – Flows

H. Essers breidt healthcaresite Brussels Airport uit met 12.000 m²

Nieuws, Warehousing
Koen Heinen
H.Essers uitbreiding Brussel
De site van H.Essers nabij Brussels Airport © H.Essers

De temperatuurgecontroleerde site van H.Essers van 21.000 m² nabij Brussels Airport krijgt er 12.000 m² bij, met de mogelijkheid voor nog eens 10.000 m². Het bestaande magazijn wordt gerenoveerd en uitgebreid met 10.000 m² koelopslag voor vaccins.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.