750 ton baggerzand komt multimodaal naar Antwerpen voor beachvolleybal

Video, Varia
Bart Meyvis
Cockerill Beach Antwerp
Beachvolleybaltornooi – Cockerill Beach Antwerp © Bart Meyvis

Op het Zaha Hadidplein voor het Havenhuis in Antwerpen kunt u vanaf donderdag 1 juni vier dagen naar de top van het Belgische beachvolleybal gaan kijken. Om de verschillende terreinen klaar te maken, werd zo’n 750 ton baggerzand over het water naar Antwerpen gebracht.

Al de hele week worden op het Zaha Hadidplein voorbereidingen getroffen voor vier dagen beachvolleybal. Er werden twee grote zandbakken aangelegd die zullen omgevormd worden tot vier volleybalvelden. Vanaf donderdag 1 juni gaat ‘Cockerill Beach Antwerp’ van start. De eerste editie van dat beachvolleybaltornooi pakt alvast uit met een goedgevuld programma met zowel wedstrijden op amateur- als op professioneel niveau.

Logistieke bedrijven-tornooi

“We starten op donderdag 1 juni met open training sessies”, zegt organisator Wim Versées van DBV Events. “Op vrijdag staan dan al meteen de selecties voor de interland tussen België en Nederland op het programma en vanaf 15.00 uur kan iedereen komen kijken naar het b2b-bedrijventornooi. Heel wat teams uit de logistieke en de havenwereld – zoals onder andere Global Port Training, Gosselin en Fresh Connection – nemen het dan tegen elkaar op in teams van telkens vier spelers.”

“Op zaterdag 3 en zondag 4 juni organiseren we dan de Antwerpse manche van de Belgische ‘Geberit Beach Tour'”, zegt Versées. “We zijn samen met de stad Antwerpen op zoek gegaan naar een terrein dat groot genoeg was om dit evenement te organiseren. Niet elk terrein is namelijk geschikt om 750 ton zand te kunnen dragen.”

Zand uit de Noordzee

“Het zand dat we gebruiken is bovendien echt zee- of strandzand, dat gewonnen werd tijdens baggerwerken voor de Belgische kust”, gaat Versées verder. “Het werd per binnenschip vervoerd naar de werf van Rinkoniën ter hoogte van de Royerssluis in Antwerpen. Op woensdag 31 mei kwam het zand tenslotte over de weg naar het Zaha Hadidplein om er de vier grote, 45 cm hoge volleybalvelden mee aan te leggen.”

Het ‘Cockerill Beach Antwerp’ event verwacht komend weekend zo’n zesduizend bezoekers. De toegang is gratis. Meer info op: www.cockerill-beach-antwerp.be.

LEES OOK
750 ton baggerzand komt multimodaal naar Antwerpen voor beachvolleybal – Flows

750 ton baggerzand komt multimodaal naar Antwerpen voor beachvolleybal

Video, Varia
Bart Meyvis
Cockerill Beach Antwerp
Beachvolleybaltornooi – Cockerill Beach Antwerp © Bart Meyvis

Op het Zaha Hadidplein voor het Havenhuis in Antwerpen kunt u vanaf donderdag 1 juni vier dagen naar de top van het Belgische beachvolleybal gaan kijken. Om de verschillende terreinen klaar te maken, werd zo’n 750 ton baggerzand over het water naar Antwerpen gebracht.

Al de hele week worden op het Zaha Hadidplein voorbereidingen getroffen voor vier dagen beachvolleybal. Er werden twee grote zandbakken aangelegd die zullen omgevormd worden tot vier volleybalvelden. Vanaf donderdag 1 juni gaat ‘Cockerill Beach Antwerp’ van start. De eerste editie van dat beachvolleybaltornooi pakt alvast uit met een goedgevuld programma met zowel wedstrijden op amateur- als op professioneel niveau.

Logistieke bedrijven-tornooi

“We starten op donderdag 1 juni met open training sessies”, zegt organisator Wim Versées van DBV Events. “Op vrijdag staan dan al meteen de selecties voor de interland tussen België en Nederland op het programma en vanaf 15.00 uur kan iedereen komen kijken naar het b2b-bedrijventornooi. Heel wat teams uit de logistieke en de havenwereld – zoals onder andere Global Port Training, Gosselin en Fresh Connection – nemen het dan tegen elkaar op in teams van telkens vier spelers.”

“Op zaterdag 3 en zondag 4 juni organiseren we dan de Antwerpse manche van de Belgische ‘Geberit Beach Tour'”, zegt Versées. “We zijn samen met de stad Antwerpen op zoek gegaan naar een terrein dat groot genoeg was om dit evenement te organiseren. Niet elk terrein is namelijk geschikt om 750 ton zand te kunnen dragen.”

Zand uit de Noordzee

“Het zand dat we gebruiken is bovendien echt zee- of strandzand, dat gewonnen werd tijdens baggerwerken voor de Belgische kust”, gaat Versées verder. “Het werd per binnenschip vervoerd naar de werf van Rinkoniën ter hoogte van de Royerssluis in Antwerpen. Op woensdag 31 mei kwam het zand tenslotte over de weg naar het Zaha Hadidplein om er de vier grote, 45 cm hoge volleybalvelden mee aan te leggen.”

Het ‘Cockerill Beach Antwerp’ event verwacht komend weekend zo’n zesduizend bezoekers. De toegang is gratis. Meer info op: www.cockerill-beach-antwerp.be.

LEES OOK