Xwift schenkt premie van 1.000 euro voor ultieme chauffeurstip

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
Xwift reikt een premie uit van 1.000 euro voor chauffeurstip
Vrachtwagen Xwift © Xwift

Xwift, transportbedrijf uit Nazareth, betaalt een premie van 1.000 euro aan al wie hen aan een nieuwe vrachtwagenchauffeur helpt. “We zien vandaag potentiële groei in rook opgaan door het chauffeurstekort”, zegt CEO Pieter Denys.

Met zijn premie voor een ultieme ‘chauffeurstip’ is Xwift niet aan zijn proefstuk toe. Drie jaar geleden bood het transportbedrijf zijn chauffeurs al een bedrijfswagen aan om extra mensen te kunnen aantrekken en in 2019, voor de coronacrisis, pakte het uit met een tekenpremie tot 5.000 euro voor chauffeurs van vrachtwagens met Moffets die niet alleen over een rijbewijs C moeten beschikken, maar ook over een heftruckattest.

Vandaag ligt er nog een tekenpremie klaar van 2.000 euro voor vrachtwagenchauffeurs die in dienst willen treden bij de Oost-Vlaamse transporteur. “We kampen niet meer met het specifieke tekort aan chauffeurs van vrachtwagens met Moffets”, verduidelijkt Denys.

Opwaardering

Nieuw is nu dat wie een nieuwe chauffeur kan aanbrengen, 1.000 euro (bruto) kan verdienen. Werft het bedrijf de chauffeur aan na een sollicitatiegesprek, dan ontvangt de aanbrenger 500 euro in de eerste week na de opstart van het voltijdse contract en nog eens 500 euro bij een verlenging van het contract na drie maanden. “We willen met dergelijke acties vooral de opwaardering van het beroep van de vrachtwagenchauffeur in de verf zetten en een breder publiek aanspreken”, zegt Denys. Een aanpak die zijn vruchten lijkt af te werpen. “We hebben de campagne zaterdag gelanceerd en zondag kregen we al zestig kandidaten binnen.”

Xwift hoopt dat er valabele kandidaten tussen zitten, want het bedrijf is dringend op zoek naar 25 chauffeurs. “Na een dip door de coronacrisis voelen ook wij dat de markt terug opveert, maar we laten veel liggen omdat we onze capaciteit aan vrachtwagens te weinig kunnen benutten. Zo zien we potentiële groei in rook opgaan. Ik wil dan ook meer dan ooit investeren in mensen, die mee met ons willen bouwen aan de groei van Xwift”, aldus Denys.

Yannick De Spiegeleir