Spoorverbinding Gent-Italië van Kombiverkehr naar acht roundtrips

Nieuws, Transport
Koen Heinen
Een trein van Kombiverkehr op de Gotthardroute
Een trein van Kombiverkehr op de Gotthardroute © Kombiverkehr

De spoorverbinding van Kombiverkehr tussen de haven van Gent en het Noord-Italiaanse Mortara gaat vanaf 6 september van vijf naar zes roundtrips per week. Vanaf januari 2022 wordt de frequentie verder opgetrokken naar acht roundtrips.

De spoorverbinding tussen Gent en Mortara werd pas opgestart in februari van dit jaar. Volgens de spooroperator kenden de volumes sindsdien een opwaartse trend. Zowel bestaande als nieuwe klanten zorgden voor een hoge beladingsgraad. Daarom wordt de frequentie gradueel opgetrokken van de huidige vijf naar eerst zes roundtrips vanaf 6 september, en naar acht roundtrips vanaf januari 2022. In Gent vertrekken de treinen vanop de Ghent Interface Terminal.

Kombiverkehr werkt voor deze verbinding die via Zwitserland loopt samen met BLS Cargo, SBB Cargo en Captrain Italia.

Venlo

De verbinding naar Mortara krijgt er vanaf september ook een aanloop op de Cabooter Terminal in Greenport Venlo bij. De eerste trein naar Mortara vertrekt daar op 9 september. Kombiverkehr ziet Venlo als een van de sterkste logistieke locaties in Nederland. Ook vanop de CTT-terminal in Rotterdam en vanuit het Duitse Krefeld biedt Kombiverkehr een regelmatige verbinding aan naar Mortara.

Koen Heinen