JOST neemt containertransporteur Anné-Louagie (Temse) over

Nieuws, Transport
Yannick De Spiegeleir
© JOST

Transportgroep JOST heeft de overname afgerond van containertransporteur Anné-Louagie uit Temse. Met de overname wil JOST zijn positie versterken in het ‘one way’-internationaal vervoer van containers over de weg.

Anné-Louagie werd in 2003 opgericht door Marc Anné en zijn vrouw Mady Louagie. Het Wase bedrijf is gespecialiseerd in het internationaal vervoer van containers over de weg, voornamelijk ‘one way’, en geniet volgens JOST een uitstekende reputatie in Frankrijk en Zwitserland. In het verleden was het ook laureaat in de wedstrijd ‘Trends Gazellen’. Marc Anné ziet opportuniteiten in de overname van Anné-Louagie: “Met JOST hebben we een koper gevonden waarmee we onze klanten dezelfde flexibiliteit kunnen blijven bieden, terwijl we genieten van de voordelen van het behoren tot een grotere groep. Ik blijf zelf aan boord, evenals mijn vrouw, om de overgang voor het personeel, de klanten en de zeventig onderaannemers soepel te laten verlopen.”

One way

JOST neemt Anné-Louagie in haar geheel over: het personeel (twee kaderleden, vijf medewerkers en tien chauffeurs), tien Volvotrucks en getrokken voertuigen en het kantoor van het bedrijf. Waarom neemt een grote transportgroep zo’n kleine speler over? JOST-woordvoerder Pierre Joris: “Het doel is om ons ‘one way’-aanbod aan internationaal containervervoer te vervolledigen en net dat is de specialiteit van Anné-Louagie. We nemen niet alleen de tien trucks in rekening, maar ook zeventig subcontractors die op dagelijkse basis rijden voor Anné-Louagie.”

Met De Bock Gebroeders in Kieldrecht beschikt JOST bovendien al over een dochterbedrijf in de regio. “Het kantoor en de havenconcessie van het bedrijf maken deel uit van Anné-Louagie. Het is logisch dat ze deel uitmaken van de complete overname. Al is het uiteraard ons doel om onze verschillende activiteiten in de containerdivisie te laten samenwerken”, zegt Joris nog.

Yannick De Spiegeleir