TLV: “Detacheringsregels pakken oorzaak unfaire concurrentie niet aan”

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren

Het akkoord over de detacheringsrichtlijn van de Europese Raad voorziet dat werknemers die tijdelijk naar een andere lidstaat worden uitgestuurd, vanaf de eerste dag recht hebben op het loon zoals van toepassing in de ontvangende lidstaat. “Uiteraard pleit TLV voor de toepassing van het principe ‘gelijk loon voor gelijk werk’”, zegt Lode Verkinderen, secretaris-generaal van de wegvervoerdersorganisatie TLV, “maar ik betreur dat die nieuwe regels rond detachering geen oplossing bieden voor de grote oorzaak van oneerlijke concurrentie: het verschil in kosten van de sociale zekerheid. De gedetacheerde werknemer blijft immers onderworpen aan de buitenlandse RSZ. En laat daar nu net het verschil in kostprijs liggen tussen de verschillende lidstaten.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
TLV: “Detacheringsregels pakken oorzaak unfaire concurrentie niet aan” – Flows

TLV: “Detacheringsregels pakken oorzaak unfaire concurrentie niet aan”

Nieuws, Wegtransport
Philippe Van Dooren

Het akkoord over de detacheringsrichtlijn van de Europese Raad voorziet dat werknemers die tijdelijk naar een andere lidstaat worden uitgestuurd, vanaf de eerste dag recht hebben op het loon zoals van toepassing in de ontvangende lidstaat. “Uiteraard pleit TLV voor de toepassing van het principe ‘gelijk loon voor gelijk werk’”, zegt Lode Verkinderen, secretaris-generaal van de wegvervoerdersorganisatie TLV, “maar ik betreur dat die nieuwe regels rond detachering geen oplossing bieden voor de grote oorzaak van oneerlijke concurrentie: het verschil in kosten van de sociale zekerheid. De gedetacheerde werknemer blijft immers onderworpen aan de buitenlandse RSZ. En laat daar nu net het verschil in kostprijs liggen tussen de verschillende lidstaten.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login