SM Group gaat strijd aan om HMM over te kopen voor 3,5 miljard dollar

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
De 'HMM Nuri' (16.010 teu) in Singapore
De ‘HMM Nuri’ (16.010 teu) in Singapore © HMM

De Zuid-Koreaanse SM Group is geïnteresseerde kandidaat-koper van HMM, de grootste containerrederij van het land. “Sommigen vergelijken ons met een garnaal die het durft om een walvis in te slikken, maar dat is onmogelijk. We zijn al een walvis”, klinkt het.

De eerste koper is in de race gestapt voor de grootste scheepvaartmaatschappij van Zuid-Korea. Woo Oh-hyun, voorzitter van SM Group, heeft in een interview met The Korea Economic Daily gezegd dat het bedrijf genoeg financiële munitie heeft om een bod uit te brengen op HMM. “Sommigen vergelijken ons met een garnaal die een walvis durft in te slikken, maar dat is onmogelijk. SM Group is al een walvis, die sterk en groot genoeg is om andere walvissen op te slokken,” vertelt hij aan de krant.

3,5 miljard dollar

De voorzitter onthulde dat de groep een prijs heeft afgesproken die het wil betalen voor het meerderheidsbelang in HMM. De prijs mag niet hoger zijn dan 4,5 miljard KRW, wat overeenkomt met zo’n 3,5 miljard dollar tegen de huidige wisselkoers.

De Zuid-Koreaanse overheid bereidt al lange tijd een privatisering van HMM voor en heeft onlangs de adviseurs en accountants benoemd die verantwoordelijk zullen zijn voor de verkoop van een groot belang in de carrier. De twee staatseigenaren, Korea Development Bank en Korea Ocean Business Corporation (KOBC), hebben samen 40,6% van de maatschappij in handen. De op twee na grootste aandeelhouder is de SM Group, met een belang van 6,5%.

SM Group is eigenaar van de kleinere rederij SM Line. SM Group wil HMM en SM Line samenvoegen om het scheepvaartbedrijf uit te bouwen tot de grootste scheepvaartmaatschappij van Azië, aldus Woo.

SM Group gaat strijd aan om HMM over te kopen voor 3,5 miljard dollar – Flows

SM Group gaat strijd aan om HMM over te kopen voor 3,5 miljard dollar

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
De 'HMM Nuri' (16.010 teu) in Singapore
De ‘HMM Nuri’ (16.010 teu) in Singapore © HMM

De Zuid-Koreaanse SM Group is geïnteresseerde kandidaat-koper van HMM, de grootste containerrederij van het land. “Sommigen vergelijken ons met een garnaal die het durft om een walvis in te slikken, maar dat is onmogelijk. We zijn al een walvis”, klinkt het.

De eerste koper is in de race gestapt voor de grootste scheepvaartmaatschappij van Zuid-Korea. Woo Oh-hyun, voorzitter van SM Group, heeft in een interview met The Korea Economic Daily gezegd dat het bedrijf genoeg financiële munitie heeft om een bod uit te brengen op HMM. “Sommigen vergelijken ons met een garnaal die een walvis durft in te slikken, maar dat is onmogelijk. SM Group is al een walvis, die sterk en groot genoeg is om andere walvissen op te slokken,” vertelt hij aan de krant.

3,5 miljard dollar

De voorzitter onthulde dat de groep een prijs heeft afgesproken die het wil betalen voor het meerderheidsbelang in HMM. De prijs mag niet hoger zijn dan 4,5 miljard KRW, wat overeenkomt met zo’n 3,5 miljard dollar tegen de huidige wisselkoers.

De Zuid-Koreaanse overheid bereidt al lange tijd een privatisering van HMM voor en heeft onlangs de adviseurs en accountants benoemd die verantwoordelijk zullen zijn voor de verkoop van een groot belang in de carrier. De twee staatseigenaren, Korea Development Bank en Korea Ocean Business Corporation (KOBC), hebben samen 40,6% van de maatschappij in handen. De op twee na grootste aandeelhouder is de SM Group, met een belang van 6,5%.

SM Group is eigenaar van de kleinere rederij SM Line. SM Group wil HMM en SM Line samenvoegen om het scheepvaartbedrijf uit te bouwen tot de grootste scheepvaartmaatschappij van Azië, aldus Woo.