TFG Marine start bunkeroperaties in haven Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet

Bunkerbedrijf TFG Marine breidt zijn diensten uit met de levering van scheepsbrandstoffen in de haven van Antwerpen. De firma wil daarbij ook een groter aanbod aan mariene biofuels in de regio Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen (ARA) kunnen aanbieden.

TFG Marine is een joint venture voor de levering en inkoop van scheepsbrandstoffen, opgericht in 2020 door de Europese grondstoffenhandelaar Trafigura en rederijen Frontline en Golden Ocean. Samen beschikken ze over een vloot van zo’n zevenhonderd eigen en gecharterde zeeschepen. 

De bunkerfirma is een van de grootste leveranciers van scheepsbrandstoffen – zowel stook- als gasolie – in West- en Zuid-Afrika. Daarnaast is TFG Marine operationeel in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa. Het bedrijf startte in januari 2021 bunkeringactiviteiten in de haven van Falmouth (Verenigd Koninkrijk) voor schepen die langs het Kanaal varen en breidde verder uit naar het ARA-gebied. 

Op zijn website kondigde TFG Marine op 16 augustus 2021 officieel een nieuwe dienst aan vanuit de haven van Antwerpen. “We bieden nu een uitgebreide dekking voor alle belangrijke ARA-bunkerplaatsen”, meldde TFG Marine. Meer informatie werd nog niet bekend gemaakt. 

Antwerpen

Hiermee mengt TFG Marine zich in de markt van Antwerpse grootspelers zoals Minerva, Peninsula en Northstar Bunker. Ook het zusterbedrijf BTB van De Wit Bunkering biedt zeevaartbunkers aan. 

TFG Marine levert wereldwijd bijna 9 miljoen ton bunkerolie per jaar. In september 2020 stond de teller nog op 6,5 miljoen mt (metrische ton) per jaar, aldus TFG Marine. 

Julie Desmet