Technische storing bij MSC legt elektronische data-uitwisseling plat

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet

Rederij MSC ondervindt momenteel een IT-storing waardoor EDI-berichten (elektronische data-uitwisseling) niet meer binnenkomen of uitgaan. De verwerking van boekingen, verzendinstructies en het geverifieerde containergewicht vertragen daardoor.

“Het systeem dat het EDI-verkeer ondersteunt, ligt momenteel plat”, meldt Ellen Meuwissen, business support & development manager bij MSC. “Het volledige IT-team in ons hoofdkwartier in Genève is volop bezig om dit probleem op te lossen. Het gaat alvast zeker niet om een hack.” 

Het verkeer viel op dinsdagnamiddag 10 augustus stil. “Het is nooit het goede moment, maar de timing is bijzonder jammer”, vertelt ze. “We zitten in het midden van de vakantieperiode met 50% bezetting. Het is roeien met de riemen die we hebben.”

Operaties niet gestopt

De IT-storing heeft geen effect op de operaties bij MSC PSA European Terminal (MPET) op Kaai 1742. “De operaties lopen gewoon door”, bevestigt Ellen. “We hebben alleen een probleem om terug verbinding te krijgen. We zullen met de hoogste prioriteit onze klanten informeren zodra de problemen zijn opgelost en dan beginnen we de grote inhaalbeweging.”

Wie vragen heeft, kan per mail contact opnemen met de lokale MSC-vertegenwoordigers. Die nodige info vindt u hier

Julie Desmet