Bolloré Logistics start rechtstreekse LCL-dienst Antwerpen/Zuid-Afrika

Nieuws, Scheepvaart
Philippe Van Dooren
Haven Durban
Haven Durban © Media Club IMC-KZN - CC

Bolloré Logistics lanceerde een wekelijkse LCL-dienst (less than container-load) tussen Europa en Zuid-Afrika. De Franse groep koos Antwerpen als consolidatiehub voor de Europese zendingen. De transittijden worden hierdoor flink korter.

“Tot nu toe verzorgden de verschillende Bollorévestigingen in Europa hun LCL-trafieken op Zuid-Afrika apart. Nu worden de zendingen naar Antwerpen gebracht, waar ze gebundeld worden en rechtstreeks naar Durban vertrekken. Dankzij die consolidatie kan de frequentie verhoogd worden tot een wekelijks vertrek en zijn de transittijden korter. Voor Durban bedraagt die 26 dagen en voor Johannesburg 30 dagen”, zegt Joeri Tielemans, commercieel directeur van Bolloré Logistics in Antwerpen.

Reputatie Antwerpen

De operaties gebeuren door Bollorés 100% groepagedochter Trans Service Line. “Vanguard Logistics Services zal de containers stuffen. Dat bedrijf is onze langetermijnpartner voor onze LCL-diensten”, voegt hij toe.

“Dat Bolloré als Franse groep voor Antwerpen koos voor de nieuwe dienst, bevestigt de reputatie van Antwerpen op het gebied van LCL-diensten. De keuze bevestigt ook de sterke positie van onze haven in de trafieken op Afrika”, zegt Tielemans nog.

Hij verwacht dat dankzij de korte transittijden en de hoge frequentie het aantal containers dat richting Durban vertrekt, snel zal groeien. Voor het zeetransport maakt Bolloré gebruik van verschillende rederijen.

Philippe Van Dooren