Tijdelijke boekingsstop bij Hapag-Lloyd voor West-Afrika

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes
De 'Frisia Oslo' (2.824 teu) aan de Europa Terminal van PSA
De ‘Frisia Oslo’ (2.824 teu) aan de Europa Terminal van PSA © Stefan Verberckmoes

De Duitse rederij Hapag-Lloyd neemt voorlopig geen extra lading meer aan voor verscheping vanuit Noord-Europa en het Middellandse Zeegebied naar West-Afrika. Het is nog niet duidelijk hoelang de tijdelijke boekingsstop zal duren.

De Hamburgse carrier voert de boekingsstop in omwille van ‘te veel operationele beperkingen’, waaronder congestie in zowel Noord-Europa als in de Marokkaanse transhipmenthub Tanger Med. De maatregel is met onmiddellijke ingang van kracht gegaan en geldt voor onbepaalde duur.

Hapag-Lloyd onderhoudt op dat vaargebied samen met Arkas een wekelijkse West Africa Express Service (WAX) met vijf schepen van 2.474 tot 2.826 teu (foto), die Antwerpen en Hamburg met Casablanca, Tanger, Tema en Abidjan verbindt. In Tanger zijn er aansluitingen naar Dakar en Nouakchott met de onlangs ingekorte Dakar Express of DEX Service.

De landen in West- en Noord-Afrika waarvoor de Duitse rederij tijdelijk geen nieuwe boekingen meer aanvaardt, zijn Ghana, Ivoorkust, Nigeria, Senegal, Mauritanië en Benin.

Stefan Verberckmoes