MSC stuurt nog eens megamax op maidentrip naar Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes
De 'MSC Arina' van 23.656 teu bij MPET
De ‘MSC Arina’ van 23.656 teu bij MPET © Stefan Verberckmoes

De nieuwe containerreus ‘MSC Amelia’ (23.656 teu) vertrekt op 20 juni in Shanghai op maidentrip. Dat megamaxschip wordt ingeschakeld in de AE55/Griffin Service van 2M en wordt op 28 juli in Antwerpen verwacht.

Het is al een tijdje geleden dat MSC PSA European Terminal (MPET) nog eens een van de allergrootste schepen uit de MSC-vloot mocht ontvangen. De meeste van die schepen werden vorig jaar overgeheveld naar de AE11/Jade Service van het 2M Vessel Sharing Agreement van Maersk en MSC tussen de Far East en de Med.

Dit jaar neemt MSC nog eens vijf extra megamaxschepen van 23.656 teu in de vaart. De ‘MSC Apolline’ vertrok vorige maand op maidentrip voor de AE1/Shogun Service en wordt volgend weekend in Felixstowe verwacht. Daarna volgen nog aanlopen in Bremerhaven en Rotterdam.

Daewoo

De ‘MSC Amelia’ wordt volgende maand het grootste schip uit de AE55/Griffin Service, die Shanghai, Ningbo, Yantian en Tanjung Pelepas met Rotterdam, Antwerpen en Felixstowe verbindt. Volgens de laatste vaarschema’s zal de containerreus van 28 tot 30 juli in het Deurganckdok afgemeerd liggen.

De nieuwbouw is een zusterschip van de ‘MSC Mina’, ‘MSC Isabella’, ‘MSC Arina’ (zie foto), ‘MSC Nela’ en ‘MSC Sixin’. Die schepen kwamen allemaal in 2019 in de vaart. Later dit jaar zal de Zuid-Koreaanse scheepsbouwer ook nog de zusterschepen ‘MSC Diletta’, ‘MSC Michele’ en ‘MSC Allegra’ opleveren.

Stefan Verberckmoes