Realtime digitaal overzicht van komst alle containerschepen Rotterdam

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer
APMT 2 is een van de terminals die realtime-informatie geeft over aankomsten van schepen
APMT 2 is een van de terminals die realtime-informatie geeft over aankomsten van schepen © Adrie Boxmeer

Transporteurs en verladers kunnen op dit moment realtime online zien wanneer schepen aankomen in Rotterdam. Het Havenbedrijf biedt die service in ieder geval tot en met 9 mei aan vanwege de chaos die is ontstaan na de stremming in het Suezkanaal.

Aan die service werken behalve het Havenbedrijf Rotterdam ook dochteronderneming PortBase en alle deepseaterminals mee. Dat zijn APMT (terminals 1 en 2), ECT (Delta Terminal en Euromax Terminal) en RWG. Allard Castelein, CEO van Havenbedrijf Rotterdam: “Door de stremming van het Suezkanaal komen schepen vertraagd en kort achter elkaar aan in Rotterdam. Hierdoor ontstaan er veel verschuivingen in de planningen. Vervoerders die containers moeten ophalen, kunnen nu ruim voordat het schip arriveert voorbereidingen treffen.”

Gratis toegankelijk

De website is te bereiken via www.portbase.com/suez, is voor iedereen gratis toegankelijk en kijkt verder vooruit dan vergelijkbare sites. Die bieden doorgaans maximaal 48 uur vooruit inzicht en zijn minder betrouwbaar omdat zij geen toegang hebben tot de terminalplanning. De site laat overigens de aankomst zien van alle zeeschepen in Rotterdam, dus niet alleen van schepen die via het Suezkanaal zijn gevaren. 

Adrie Boxmeer