Nieuwe verbinding tussen MPET Antwerpen en Mauritius

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes
De 'APL Savannah' van 9.326 teu
De ‘APL Savannah’ van 9.326 teu © Etienne Verberckmoes

MSC en CMA CGM breiden het vaarschema van hun gezamenlijke Australia Express/NEMO Service uit. Vanaf deze maand zullen de veertien schepen van 8.189 tot 9.572 teu uit die lijndienst elke week de haven Port Louis op het eiland Mauritius aanlopen.

De Australia Express/NEMO Service is een driehoeksdienst tussen Noord-Europa, het Middellandse Zeegebied, de Indische Oceaan en Australië, die via Singapore en Colombo naar Europa terugkeert. De nieuwe aanloop van Port Louis komt onmiddellijk na die van Pointe des Galets op het eiland Réunion. Vanuit Port Louis zal verder gevaren worden naar Sydney, Melbourne, Adelaide en Fremantle.

Het eerste schip dat Port Louis zal aanlopen, is de ‘APL Savannah’ van 9.326 teu (foto) op 25 maart. Dat schip heeft inmiddels al geladen in achtereenvolgens London-Gateway, Hamburg, Antwerpen, Rotterdam en Le Havre. De ‘APL Savannah’ vertrok vorige zaterdag in Antwerpen bij MSC PSA European Terminal (MPET) aan het Deurganckdok. De volgende Europese laadhavens zijn nog Fos (Frankrijk), La Spezia (Italië), Gioia Tauro (Italië) en Marsaxlokk (Malta).

Stefan Verberckmoes